Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.01.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 864-krat

INTERVJU: Po čem si boste zapomnili leto 2014, kaj je vam zaznamovalo minulo leto?

Po čem si boste zapomnili leto 2014, kaj je vam zaznamovalo minulo leto? Se vam je zgodilo kaj takega, kar bi najraje pozabili? Kaj pričakujete od leta 2015? Kaj vas je v Sloveniji najbolj prizadelo v minulem letu in kaj najbolj razveselilo?

ANSAMBEL ŠANTEJ (Maja Šantej):

V minulem letu se je pri nas zgodilo marsikaj dobrega, pa marsikaj tudi neokusnega, a glede na to, da se vse zgodi z razlogom, tudi slabe stvari jemljemo kot izkušnje in jih ne želimo pozabiti.

Eden izmed dogodkov, na katerega smo ponosni, je koncert ob materinskem dnevu, ki je bil za nas zelo velik dosežek, vanj smo dali vse moči in mislim, da se nam je izplačalo. Nikakor ne bomo pozabili Parcele party, o kateri ste v Cajtngu tudi pisali. Zelo so se nam vtisnili v spomin prav vsi nastopi v Avstriji, saj sproti spoznavaš njihove kulture, način življenja, ljudje so zelo odprti in sproščeni, zelo zelo cenijo slovensko glasbo in res ni razloga, da se ne bi pri njih počutil več kot odlično. S ponosom tudi povemo, da je v decembru naš harmonikaš Denis diplomiral.

O tem, česa si želimo v letu 2015, bi lahko kar pisali in pisali … na kratko pa lahko rečemo samo, da si želimo čim več preigranih in neprespanih noči!

Ker smo pozitivci, vedno na Slovenijo gledamo z dobre plati in se veselimo drobnih stvari, ki se zgodijo. Slabe skušamo pozabljati, a nikakor ne moremo mimo zelo hudih poplav, ki so prizadele slovenska tla, vsekakor pa nas je pretresla tudi novica o požaru v Trebnjem, kjer smo nato z veseljem nastopili na dobrodelnem koncertu in jim tako poskušali vsaj malo pomagali do njihovih sanj.

Naj za konec vašim bralcem in našim zvestim poslušalcem, oboževalcem, simpatizerjem in prijateljem zaupamo, da smo tik pred koncem leta, natanko na božični večer, ko smo že mislili, da je vse najpomembnejše za nami, izvedeli eno zelo pomembno novico, ki nas je pustila odprtih ust … Več o njej kmalu!”


ŠAHOVSKI KLUB TREBNJE (Andrej Brcar):

“V Šahovskem klubu Trebnje si bomo leto 2014 najbolj zapomnili po tem, da smo v sodelovanju s Cajtngom prvič v zgodovini mesta Trebnje organizirali šahovsko simultanko. Ta dogodek je še toliko bolj pomemben zato, ker so se ga udeležili skoraj vsi, ki so pred več kot tridesetimi leti sodelovali pri ustanovitvi kluba. Nekateri med njimi so še vedno aktivni šahisti, drugi pa se s šahom ne ukvarjajo več in jim je bilo še toliko bolj zanimivo ponovno srečati stare znance in odigrati partijo šaha.

Na šahovskem področju v letu 2014 nismo imeli neprijetnih dogodkov, vsaj omembe vrednih ne, najbolj pa smo se v letu 2014 razveselili nastopa v Državni mladinski ligi, saj so naši mladinci prvič zaigrali v elitni konkurenci najboljših osmih mladinskih klubov v državi.

V letu 2015 predvsem pričakujemo, da bomo lahko izpeljali vsa tista tekmovanja in projekte, ki smo si jih zastavili v našem letnem planu. Imamo namreč zelo perspektivno generacijo mladih igralcev in želimo si, da bi jim v prihodnje lahko nudili še boljše pogoje za šahovsko izpopolnjevanje.

Preteklo leto so v negativnem smislu najbolj zaznamovale poplave in žled. Razveseljivo pa je dejstvo, da se je v teh težkih trenutkih pokazala tolikšna solidarnost med ljudmi.”


ANSAMBEL NEMIR (Dejan Potočnik):

“Leto 2014 je našemu ansamblu prineslo samo lepe stvari, takšne, ki si jih bomo zapomnili za celo življenje. Ena takih je zmaga na tekmovanju Slovenska polka in valček, kjer smo odnesli lovoriko za najboljši valček leta (Na lepih prtičkih).

Dogodek se je odvil na začetku leta 2014, januarja, tako da smo ga pričeli z velikim uspehom. To je za naš ansambel najpomembnejši dogodek, po katerem si bomo zapomnili minulo leto. Seveda je potem še več takih stvari, po katerem ga bomo imeli v lepem spominu, kot je npr. koncert, ki smo ga priredili 9. 11. skupaj z nekaterimi glasbenimi prijatelji v športni dvorani Mokronog.

Ne obžalujemo ničesar, kar se nam je pripetilo, saj vse dejavnosti, ki jih opravljamo kot ansambel, počnemo z veseljem in kot zelo dobri prijatelji. In ob takšni ekipi ljudi, kot je ansambel Nemir, se nikoli ne more zgoditi kaj takšnega, da bi bilo vredno pozabiti.

V letu 2015 si želimo še naprej nastopati in zabavati ljudi, v načrtih imamo tudi udeležitev na kakšnem od glasbenih festivalov narodno-zabavne glasbe, pa še marsikaj, vendar leto se je komaj začelo, tako da se bomo pustili presenetiti.

Torej, če povzamemo, je bilo leto 2014 za nas uspešno in zabavno, kar pa res ne moremo reči, da velja za vse, saj nas je doletelo kar nekaj vremenskih ujm in ostalih stvari, ki majajo temelje slovenskemu narodu, vendar je naša naloga, da vsaj malo razveselimo ljudi, ter da za kratek čas pozabijo na skrbi. In prav zato gremo na vsako veselico, poroko, obletnico z velikim veseljem. Člani ansambla Nemir želimo Vam in vsem bralcem zdravo, srečno in predvsem produktivno leto 2015!”


ZIDANIŠKI KVINTET (Franci Kravcar):

“Veliko zanimivega se je zgodilo v preteklem letu. Zamenjali smo ozvočenje, oženili enega člana, igrali na veliko porokah, koncertih, tudi na nekaj veselicah. Se pa pozna, da je pri nas še vedno recesija. Ljudje gledajo na vsak evro. Vse bolj, na žalost, dajo prednost ceni pred kvaliteto. Vse manj je pomembno, kako se izvaja glasba, važno da je. Mi se še vedno trudimo izvajati vso glasbo v živo, tudi zabavno, katero pa večina ansamblov izvaja s pomočjo midi datotek. Res pa zato potrebuješ večje število dobrih glasbenikov, kar posledično pomeni tudi višja cena. Upam, da se bo v bodoče finančna kriza zmanjšala in bodo ljudje pripravljeni zopet nameniti kakšen evro več za dobro glasbo in tako najeti tudi malo večje zasedbe.

Na srečo v letu 2014 nismo imeli nobenega dogodka, ki bi ga želeli izbrisati iz spomina in upam, da bo tako tudi v letošnjem letu. Se pa po drugi strani z veseljem spominjamo dveh nastopov: Prvič, nastopa v trebanjski župnijski cerkvi na božičnem koncertu, ki je bil zelo prijetna izkušnja, božično vzdušje, polna cerkev, vse skupaj je bilo malo drugače. Mislim, da smo prvi narodnozabavni kvintet, ki je nastopal v cerkvi v Trebnjem. Na začetku smo imeli manjše pomisleke, ker smo peli in igrali brez ozvočenja, a je na koncu vse skupaj zelo dobro zvenelo. Drugi nastop, katerega bi izpostavil, pa je bil v Cankarjevem domu v počastitev praznika dneva samostojnosti in enotnosti. Med drugimi gosti sem opazil tudi predsednika Pahorja in druge visoke vladne predstavnike. Tudi tam smo v tej zasedbi prvič nastopali. Prenos oddaje je bil tudi na SLO 1.

Težko je reči, kaj pričakujemo od leta 2015. Želimo posneti CD ploščo, nastopiti na kakšnem festivalu, ter na splošno čim več igrati. Predvsem pa nam je pomembno, da ostanemo še naprej dobri prijatelji.

In še glede dogodkov v Sloveniji … Zagotovo so jo lansko leto močno zaznamovale naravne katastrofe, žled, poplave … Pa volitve. Kar se tiče vseh teh področij, priznam, da ne spremljam veliko medijev, zato tudi težko sodim o vseh teh dogodkih. Opažam pa, da so ljudje pogosto premalo kritični glede informacij, ki jih širijo mediji. Razmišljanje marsikoga je včasih preveč podrejeno smernicam, ki jih oblikujejo prav mediji. Žal so trenutni časi težji, kot so bili nekaj let nazaj, a vendar menim, da lahko izboljšamo situacijo le tako, da začnemo spreminjati sebe. Pozitivno je treba gledati na prihodnost, ne pa neprestano iskati krivca v posameznikih za trenutno situacijo. Človeka oblikuje sistem, ne velja pa obratno. Sistem pa lahko spremenimo le vsi mi. Če želite kaj spremeniti, začnite pri sebi, pa vse lepo v letu 2015.”

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4