Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 01.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,868-krat

Idejni projekt za ureditev igrišča pri CIK predstavljen na novinarski konferenci, ki se je začela ob simbolični uri – pet pred dvanajsto!

IZJAVA ZA JAVNOST!

Športna zveza občin Trebnje in Mirna (ŠZ TIM) se je odločila, da se vključi v obeleževanje 1. mednarodnega dneva športa na način, da bomo na športnem igrišču pri CIK v Trebnjem, to nedeljo, 6. aprila 2014 od 09.00 do 12.00 ure, organizirali dobrodelni tek za obnovo tega športnega igrišča.

dejan smuk2

Dejan Smuk, predsednik ŠZ TIM

Na današnji (31. 3. 2014, op. ur.) novinarski konferenci smo želeli simbolično, s pričetkom ob pet do dvanajstih, opozoriti na dejstvo, da je skrajni čas, da se trebanjska športna infrastruktura obnovi.

V statistični regiji JV Slovenija se po kvadraturi pokritih športnih površin nahajamo na 14. mestu med 20-timi občinami z 0,16m2 površin/prebivalca, po kvadraturi nepokritih površin pa smo na 7. mestu med 20-timi občinami s 3,48m2 površin/prebivalca. Po obeh podatkih smo krepko pod državnim in regijskim povprečjem. Glede na podatek, da smo med letom 1994 in 2012 pridobili le 7€/prebivalca državnih sredstev za športno infrastrukturo (povprečje v Sloveniji 33€/prebivalca, najboljše občine preko 50€/prebivalca), lahko ugotovimo, da imamo malo športne infrastrukture in le-ta je izredno zastarela in skorajda neuporabna, ponekod že tudi nevarna za uporabo.

Kegljaški klub Trebnje deluje že več kot tri desetletja brez kegljišča, Nogometni klub Trebnje deluje brez nogometnega igrišča, Rokometni klub Trimo Trebnje dosega že dolga leta odlične rezultate, a brez primerne dvorane, Smučarski klub Zabrdje ima v svojih vrstah olimpionike, a deluje brez za trening primernih skakalnic, Strelski klub Trebnje deluje v več desetletij starem objektu…

Ker smo dnevni uporabniki športne infrastrukture, ki je v izredno slabem stanju, želimo opozoriti na to, hkrati pa z organizacijo dobrodelnega teka pomagati k čim prejšnji obnovi naše športne infrastrukture, v tem primeru športnega igrišča pri CIK v Trebnjem. Teka se bo udeležilo vseh 16 športnih klubov, članov ŠZ TIM, udeležbo pa so napovedali tudi učenci in učitelji OŠ Trebnje, OŠ Mirna, podružničnih šol, vrtcev in ostalih ustanov in podjetij. Vsak udeleženec bo lahko odtekel ali odhodil želeno število krogov, nato pa daroval znesek po lastni presoji za obnovo igrišča.

Za brezplačno pijačo za vse udeležence prireditve bo poskrbela Dana d.d. iz Mirne. Štartnine ni. Vabljeni, da se v čim večjem številu udeležite našega teka.

IO ŠZ TIM: Roman Šavrič, Miran Jurak, Janez Prosenik, Lobe Leon, Boštjan Kolenc, Iztok Štolfa in Dejan Smuk


IDEJNI PROJEKT UREDITVE ŠPORTNEGA IGRIŠČA V TREBNJEM …

Idejni načrt šolskega igrišča pri CIK

Idejni projekt ureditve športnega igrišča v Trebnjem vključuje ureditev nogometnega igrišča z umetno travo dim. 51 x 33m, kar bi omogočalo vadbo nogometa in igranje tekem za vse selekcije Nogometnega kluba Trebnje do starosti 11 let.

Na severni strani igrišča bi se uredilo štiristezno kegljišče, da bi Kegljaški klub Trebnje, ki deluje že več kot tri desetletja, končno dobil svoj prostor za vadbo in tekme v domačem kraju. V nadaljevanju objekta bi se izgradile slačilnice in skupni prostori za uporabnike športnega igrišče, hkrati pa še športni bar kot centralno zbirališče vseh športnikov, uporabnikov igrišča.

Poleg objekta predvidevamo izgradnjo igrišča za odbojko in rokomet na mivki, poleg nogometnega igrišča pa multifunkcionalno igrišče z umetno maso, namenjeno rekreativnemu igranju košarke, ter odbojke in badmintona.

Predvidevamo tudi preplastitev celotne tekaške steze s tartanom.

Na severni strani igrišča se načrtuje izgradnja pešpoti, ki bi se povezala z obstoječo potjo za pešce na vzhodni strani igrišča. Tako bi igrišče bilo lahko v nočnem času zaprto, kar bi omogočilo manjše možnosti vandalizma v nočnem času, kar je trenutno težava obstoječega igrišča.


PRISPEVEK TV VAŠ KANAL:

One thought on “Idejni projekt za ureditev igrišča pri CIK predstavljen na novinarski konferenci, ki se je začela ob simbolični uri – pet pred dvanajsto!”

 1. Tadej Marinčič pravi:

  Super, ko že ravno izgubljamo Vita center, bi bil tale projekt hvale vreden.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4