Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 28.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,635-krat

Grega Smole s knockoutom v prvi rundi do naslova profesionalnega prvaka, zelo uspešen tudi brat Jure

Jure Smole je v borbi ponovno pokazal srce bojevnika in zmagal s soglasno sodniško odločitvijo, njegov starejši brat pa je z knockoutom v prvi rundi osvojil naslov profesionalnega prvaka organizacije APFU (Amateur And Professional Fighting Union).

Jure Smole Foto Chang

Brata Smole, Jure (v sredini) in Grega (desno), nadaljujeta z vrhunski predstavami, za svojo uspešnost pa sta hvaležna tudi trenerju Dariu Grilancu (levo). (Foto: Simon Chang)

V Bohinjski Bistrici je 22. in 23. marca 2014 potekal pravi maraton borilnih športov. V soboto in nedeljo smo lahko v organizaciji Akademije borilnih veščin Bohinj tako videli mednarodna tekmovanja v karateju, boksu, mešanih borilnih veščinah ter kickboksu.

Vrhunec celotnega tekmovanja je bila vsekakor sobotna večerna prireditev Gala Fight Night Bohinj, ki je na tribune privabila kar lepo število gledalcev. Po profesionalnih pravilih so se pomerili borci v kickboks disciplini K-1, boksu in tudi mešanih borilnih veščinah.

V drugi borbi prireditve je ponovno uspešen večer bratov Smole odprl mlajši, Jure. Nastopil je po profesionalnih pravilih K-1, v kategoriji do 77kg, proti borcu Thai Boxing kluba Brežice, Luki Alaufu. Jure je borbo nadzoroval, ves čas je bil napadalnejši, s pametno obrambo in natančnimi udarci pa je nasprotniku onemogočal, da bi razvil svojo taktiko. Proti koncu druge runde pa je prišel za Jureta velik test. Borca sta v klinč borbi trčila z glavama in na žalost se je Juretu nad desnim očesom odprla rana v dolžini treh centimetrov. Jure je brez oklevanja zbral pogum in kljub močni krvavitvi borbo nadaljeval. Ostal je zbran, napadal je še agresivneje in do konca dvoboja prevladoval. S svojo srčnostjo je navdušil celotno dvorano, sodniki pa niso imeli težkega dela pri soglasni odločitvi zmagovalca.

V prvi izmed treh borb za naslov prvaka organizacije APFU, v kategoriji do 77kg, pa je proti Željku Stegiću iz kluba Winner Prijedor, nastopil Grega. Po taktičnem začetku je nekje na polovici prve runde, po slabih devetdesetih sekundah, prišlo do prve resnejše izmenjave udarcev. Grega je nasprotnika z močnim zadnjim direktom prvič poslal na tla. Željko je bil po sodnikovem štetju sicer še zmožen nadaljevati borbo, vendar je Grega že v naslednjem napadu, tokrat z udarcem v telo, borbo atraktivno zaključil. Nasprotnik je pokazal veliko srčnost, vendar borbe ni bil več zmožen nadaljevati. Grega Smole je osvojil šampionski pas in postal novi profesionalni prvak organizacije APFU.

Brata Smole tako nadaljujeta z uspehi tudi v novem klubu, kjer nastopata pod vodstvom trenerja Daria Grilanca, kateremu gre tudi največja zahvala za napredek obeh borcev.

(GK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4