Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.05.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 737-krat

FOTO, VIDEO: Pomagali smo s športom in družinam z vašo pomočjo podarili 913€

V soboto, 2. maja 2015, je klub tajskega boksa Fearless Fighters v sodelovanju s Cajtngom organiziral dobrodelni dogodek Pomagajmo s športom, na katerem je bilo zbranega zelo lepih 913€.

Pomagajmo s športom 2015 23

Utrinek s prireditve Pomagajmo s športom 2015

Kljub napovedanemu deževju je vreme prvo majsko soboto »zdržalo«, saj o dežju ni bilo ne duha, ne sluha. Še več, prav prijetno toplo je bilo, ravno prav, da se je okoli 300 navzočih obiskovalcev brezskrbno prepustilo dnevu in uživalo ob športnih dogodkih in druženju s soobčani.

Rdeča nit dogodka je bila dobrodelnost, zato na začetku omenimo to … S pomočjo vseh, ki ste se udeležili prireditve in kakorkoli in kolikor koli donirali, bomo organizatorji družini, katero so izbrali na Centru za socialno delo v Trebnjem, podarili 913 evrov.

Postranskega pomena sta bila turnirja v košarki in nogometu, pa vseeno omenimo rezultate. V košarki (turnir trojk) so zmagali nepremičninarji iz Novega mesta, ekipa NNRN. Drugo mesto je zasedla mirnsko-trebanjska naveza KRA-BAR, tretje mesto pa domačini, ekipa Nočni čuki. Na zelo zanimivem tekmovanju v metanju trojk je največ zbranosti pokazal domačin Franci Kresal (Nočni čuki), ki je po treh krogih finalnega dvoboja premagal svojega nasprotnika, v zadnjem, odločilnem krogu metov za tri točke pa je zadel kar vseh pet metov z razdalje.

Zelo zanimivo je bilo tudi na nogometni površini. Zmagala je ekipa GM Tonči iz Mirne, ki je v finalu s kar 4:0 premagala tudi favorizirane fante iz Tyson teama iz Ivančne Gorice. Tretje mesto je zasedla ekipa ŠD Šahovec, ki je svoje nogometno znanje dokazala že v pred nekaj meseci končani zimski ligi, ki je potekala v športni dvorani v Mokronogu. Za najboljšega strelca je bil izbran Robi Glavan (GM Tonči), velike zasluge za zmago na turnirju pa ima tudi tokrat Robi Robinho Baranašič, ki je v polfinalnem obračunu v streljanju kazenskih strelov kar 8x premagal nasprotnega vratarja in svojo ekipo popeljal v finale.

CSD potrdilo 640.jpg

Centru za socialno delo smo predali 913€.

Lahko rečemo, da je prireditev več kot odlično uspela, saj se je na šolskem igrišču zbralo okoli 300 ljudi, kar se je v novejši zgodovini Trebnjega zgodilo redko, če se sploh je kdaj.

Dogodek so popestrile tudi Trebanjske mažoretke in aerobičarke iz ŠD Step pod vodstvom vaditeljice Mete Smolič, zbranim na igrišču pa so se predstavili tudi taborniki iz Roda sivih jelš iz Trebnjega, ki se v zadnjih letih močno trudijo oživeti trebanjsko taborništvo. Na travniku na SV delu igrišča so pripravili pester program, najbolj pa je bilo zanimivo streljanje z lokom. Prepričani smo, da bomo o trebanjskih tabornikih in njihovih prigodah v prihodnje še slišali.

Seveda se moramo ob tej priložnosti zahvaliti tudi vsem, ki ste organizatorjem tako ali drugače stopili naproti in brezplačno ponudili svoje storitve oz. se odpovedali zaslužku. Hvala KS Trebnje za sponzorstvo, Mihi Zarabcu za dres, Vanji Brodnik za štartno številko s SP v Vailu, Špeli Smuk oz DROT-u za izposojo (ter dostavo in odvoz) stojnic, Nanniju Opari oz Hotelu Opara za klopi, Bojanu Koršiču za brezplačno sojenje košarkaškega turnirja, Janezu Dreniku in Andreju Grandovcu za ozvočenje, godbenikom, ker so obiskovalcem dovolili uporabo njihovih sanitarij, NK Trebnje za izposojo potrebnih rekvizitov, pizzerijama Hom in Maxim za pomoč pri šanku, Nikotu in Tilnu za pomoč pri risanju črt, vsem ostalim, ki ste še ponudili v pomoč, a je nismo potrebovali (Nataša, Lili, Andreja, Robi, Matej, Darko, …) in nenazadnje hvala fantom iz Fearless Fighters, ki so priskočili na pomoč pri prav vsaki stvari, kar je bilo potrebno postoriti.

Hvala ekipam oz. nogometašem ekip GM Tonči, Tyson team, KMN Rem, Klopca team, ŠD Šahovec, DŠKT Partizan Mirna, Čez 15 minut in ŠD Šentrupert (slednji se turnirja niso mogli udeležiti, a so vseeno donirali 50€, kar je še posebej pohvale vredna gesta), in hvala ekipam oz. košarkašem ekip NNRN, KRA/BAR, Rok in prijatelji, Pumpa, Here for beer in Nočni Čuki. Vse te ekipe so svojo naklonjenost do dobrodelnosti pokazali s prijavninami oz udeležbo na turnirju.

Velika hvala Alenu Štritofu, trenerju in predsedniku kluba tajskega boksa Fearless Fighters za idejo in hvala slehernemu občanu, ki se je udeležil dogodka in doniral po svojih zmožnostih.

S tako ekipo je delo užitek, še enkrat več pa smo dokazali, da se da veliko narediti tudi brez denarja, zgolj z dobro voljo, prijateljskim odnosom in sodelovanjem. Ne samo narediti, celo tudi zaslužiti. Verjemite, da bo družini prav vsak od 913-tih evrov prišel še kako prav. Hvala vsem in vsakemu posebej!

(GS)

Nino Zajc, občinski svetnik, SD: »Vse pohvale organizatorjem za dobro organiziran dogodek. Za dober namen ni nikoli problem odteči krog ali pa odigrati tekmo, bodisi košarkarsko ali nogometno. Prvič po dolgem času smo lahko na igrišču opazili kar nekaj mladih, kar priča o tem, da mladim šport ni tuj in da je to tista aktivnost, ki združuje mlade in starejše. Želim si, da bi bilo v prihodnosti še več podobnih dogodkov in da bi pri organizaciji sodelovalo čedalje večje število društev, nevladnih organizacij ter konec koncev tudi Občina Trebnje, rdeča nit seriji dogodkov pa bi morala ostati pomoč socialno ogroženim družinam.«

Dejan Smuk, predsednik KS Trebnje: »Vse čestitke organizatorjem! S takšnimi entuziasti, kot ste Alen in ekipa, bomo še lažje uresničili projekt, ki smo si ga zastavili, in sicer, da bo Športni park Trebnje postal centralno športno in siceršnje središče za druženje, takšno, kot si ga vsi zaslužimo. Že naslednji teden nadaljujemo z deli in že pri naslednjem druženju se bomo lahko pomerili še v turnirju v odbojki na mivki in rokometu na mivki, postavili bomo tudi nove sanitarije s tuši in še kaj… Še enkrat veliki BRAVO in zahvala v imenu KS Trebnje Alenu, Goranu, Mihi, Vanji in vsem, ki ste pri projektu sodelovali in kakorkoli pomagali! Tudi v prihodnje bomo z veseljem pomagali pri organizaciji tovrstnih akcij, ki pomagajo krepiti telo in duha!«

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4