Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.05.2013 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti
Prispevek ogledan: 524-krat

Eno govorijo, drugo delajo!

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

Številni dokazi nam govorijo, da občina Trebnje v svoji zgodovini še ni imela tako nenačelnega in slabega političnega vodstva kot je trio, ki si ga je v tem mandatu omislil pravnomočno obsojeni in skorumpirani Alojzij Kastelic! Načelni ljudje pa s Kastelicem itak nočejo imeti nobenih opravkov!

Kot zgleda, je Kastelic krenil na »razvojni« občinski projekt z namenom novega »prijema« pri promociji občine Trebnje, po romarski poti El Camino de Santiago di Compostela. V resnici pa je Kastelic šel na svoje čisto osebno in zasebno romanje!

Zadnjo sejo občinskega sveta je vodil podžupan Silvester Prpar (SLS). Človeku je kar groza, ko vidi kdo in kako vodi občinski organ, ki naj bi bil najvišji občinski odločevalec, v korist večine občank in občanov občine Trebnje. Ko sem gledal in poslušal to sejo, nisem mogel ne verjeti in ne slišati cvetk, ki jih je ta Kasteličev podžupan Silvester Prpar (SLS) prav po “krjaveljsko” izgovarjal na tej seji. Za pokušino samo odlomek, kjer je Prpar pod točko Vprašanja in pobude članov sveta, povedal naslednje: »Tu je, vejste kiru, ja ja, jst se strinja. Žie. Ampk tule gre, direktor, ne vem, tam en obrazc, al kaj, la, lokacijska informacija primer, pitindvejset al štirindvejset ERU, al na vem na pamet, pa moraš it na puošta, tu b lahku tle. Ja kartica, ja kjej. Aja, tle pa s kartica lahku, aja, s kartica pa lahku, aja. Hehehe… Mčknu ša pučakte, prosm! Ja pa še jst buom par bsed rieku!« Če kdo zna prevesti te besede iz nerazumne “krjaveljščine” v slovenščino, naj pove!

Poleg tega so na zadnji seji občinski svetniki zavrnili Kasteličev predlog v točki, s katero bi občina Trebnje odškodnino, ki ji pripada zaradi predčasne izselitve najemnika iz zgradbe Dolenjke, znižali za 20%. V zgradbo Dolenjke se bo namreč vselila Knjižnica Pavla Golie Trebnje. Svetniki so menili, da je predlog župana Kastelica nezakonit! O zadevi je v javnosti »razpravljala« tudi podžupanja Nada Pepelnak (SDS), ki pa ima na drugi strani s Kastelicem podpisano tajno in nezakonito politično koalicijsko pogodbo, katera je strogo skrita trebanjski javnosti, trebanjskim volivcem in njenim davkoplačevalcem.

Nada Pepelnak se v tej zadevi prav neokusno spreneveda. Na eni strani govori o nezakonitostih Kastelica, na drugi strani pa ga politično podpira. Če bi gospa bila načelna, bi takoj po pravnomočni sodbi leta 2012, s katero je bil Kastelic kot župan pravnomočno obsojen na pogojno zaporno kazen 7 mesecev zapora, odstopila z javne funkcije podžupanje! Zgleda, da Nade Pepelnak ni izučilo dejstvo, da je bila na zadnjih županskih volitvah daleč zadnja in da je kot kandidatka stranke SDS prejela sramotno malo glasov (5,27%).

Silvester Prpar in Nada Pepelnak si verjetno mislita, da bosta s politično podporo Alojziju Kastelicu, na naslednjih volitvah prejela več glasov! Malo morgen!

Nada Pepelnak (SDS) se spreneveda in politično podpira pravnomočno obsojenega in skorumpiranega Kastelica, podobno kot nenačelni Silvester Prpar (SLS), ki je prejšnjem mandatu bil proti Kastelicu in je rušil važne občinske projekte.

Zgleda, da so sedanji občinski funkcionarji izgubili kompas, izgubili so stik z realnostjo in plavajo v političnih oblakih, daleč stran od večinskega mnenja Trebanjcev! Pa še s prazno občinsko blagajno povrhu, brez sposobnosti pridobiti nepovratna evropska sredstva, s katerimi bi lahko naredili veliko občinskih projektov. Tile pa še za projekte (papirje) nimajo denarja! Nimajo ne idej, ne denarja! Nepovratni denar pa polzi mimo njih v druge občine!

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4