Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 14.05.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,761-krat

EKSKLUZIVNO: Anže Ratajec podpisal za madžarski Csurgó

Neuradno smo izvedeli, da se za našega nosilca igre že zanimajo nekateri evropski klubi, podpis pogodbe pa bi naj bil le vprašanje dni. Tako smo na Cajtng.com zapisali pred nekaj dnevi, danes pa lahko ekskluzivno zapišemo, da je ta hip najboljši trebanjski rokometaš podpisal pogodbo o sodelovanju z madžarskim klubom Csurgó. Anže Ratajec je naše informacije potrdil, za Cajtng.com pa je bil pripravljen spregovoriti tudi nekaj besed.

Anže Ratajec

Anže Ratajec, najboljši trebanjski igralec ta hip, zapušča Trebnje, saj je podpisal pogodbo z madžarskim prvoligašem Csurgó. Srečno, Anže!

 • Anže Ratajec, iskrene čestitke za prestop. Kakšen klub je Csurgó?

Hvala za čestitke. Csurgó je po moči oz. uvrstitvi na lestvici tretja ekipa prve madžarske lige. Najbolj znana madžarska kluba sta Weszprem in Pick Szeged, ki sta letos tudi glavna favorita za prvaka, oboji imajo isto točk, takoj za njima pa je moj bodoči klub.

 • Poznaš klub ali katerega igralca?

O klubu imam nekaj informacij, saj tam v tej sezoni igra Španec Aberto Garcia Aguirrezabalaga, ki je v prejšnji sezoni igral v Trebnjem. Drugače pa ne vem, če je že kateri od slovenskih rokometašev igral kdaj za Csurgó. Tudi sicer ne poznam nobenega rokometaša iz Csurga osebno, igra pa za njih nekaj imen, ki so v rokometnem svetu poznana. Sicer pa, kot sem seznanjen, okostje ekipe sestavljajo Madžari, nekaj pa je tujcev … Slovak, Belorus, Poljak in Španec Alberto.

 •  Kako je prišlo do dogovora, za koliko let si podpisal?

Klub je preko agenta stopil v stik z mano in po nekaj tednih smo našli skupni jezik in se dogovorili. Zaradi njihove zainteresiranosti je šlo vse skupaj zelo hitro. Podpisal sem pogodbo 1+1.

 • Greš na Madžarsko sam, kdaj zapuščaš Trebnje?

Ja, na Madžarsko odhajam sam. Tam me čaka stanovanje, tako da bo tudi s tega vidika ta izkušnja nekaj novega za mene – pranje, likanje, pospravljanje, … Pri njih se priprave začnejo že 14. julija, tako da računam, da bom odšel na Madžarsko nekaj dni prej.

Trebnje - Csurgó

Csurgó se nahaja kmalu za hrvaško mejo, od Trebnjega je oddaljen okoli 230km oziroma okoli tri ure vožnje.

 • Kdaj računaš da boš prihajal domov, ti bo težko živeti relativno daleč od doma, boš pogrešal Trebnje?

Domov bom vsekakor prihajal ob vseh daljših pavzah v sezoni. Drugače pa še ne delam planov. Bomo sproti videli kako in kaj … Po informacijah, ki jih imam, je kraj podoben Trebnjemu, tako da mislim, da ne bo večjih težav. Že nekaj let tudi živim v Ljubljani, tako da nisem nekako vpet v življenje v Trebnjem. Pogrešal pa bom vsekakor družino in nekatere prijatelje, s katerimi bom ostal v stiku in ob vsaki priložnosti tudi preživel z njimi nekaj časa.

 • Česa se najbolj bojiš?

Največjo težavo definitivno predstavlja jezik. Mislim, da se ga je skoraj nemogoče naučiti, ampak ker ne bom edini tujec v ekipi, bomo komunicirali v angleščini, tako da bo lažje. Govoril pa bom lahko tudi v nam bolj domačem jeziku, saj je v ekipi tudi Srb.

 • V katerem klubu želiš nekoč zaigrati, kateri je tvoj sanjski klub in zakaj?

Če lahko sanjam, potem bi sigurno sanjal, da igram za Kiel, ker so enostavno že vrsto let najboljša ekipa. Drugače pa je trenutno zame prestop v tujino, v organiziran in ambiciozen klub, kot je Csurgo, že zelo velik korak.

 • Kdo bo nadomestil tebe v RK Trimo?

Iz Trima vsako sezono odhajajo nekateri igralci in vedno znova in znova na plano pride nekdo nov. Ni se treba bati, da ne bo to tako tudi v naslednji sezoni. Tukaj sta Miha Murćehajić in Rok Skol, takoj za njima pa na svojo priložnost čaka tudi Matic Kotar, ki je že letos pokazal, da lahko igra v članski konkurenci in je velika perspektiva za prihodnost.

Csurgó MONTAŽA

Ekipa Csurgó v sezoni 2013/2014. V srednjo vrsto povsem desno smo zmontirali našega Anžeta.

 • V kateri slovenski klub bi najraje prestopil, če bi bili vsi zainteresirani in vsi ponudili isto? In zakaj?

Zelo vesel bi bil, če bi lahko odšel v Velenje. Iz treh razlogov … 1. so vrhunska ekipa, 2. trener, ki mi je dal prvo priložnost v članski ekipi, je Ivan Vajdl in 3. ker tam s svojimi igrami navdušuje moj vzornik Staš Skube.

 • Imaš ob odhodu iz Trebnjega kakšno sporočilo za svoje soigralce??

Vsako slovo je težko. Po tolikih letih igranja za klub, v katerem sem naredil prve rokometne korake, pa je slovo še težje. Zahvalil bi se vsem trenerjem, ki so me trenirali v tem obdobju. Zahvalil bi se predvsem ljudem, ki so verjeli vame in mi dali priložnost. Zaradi njih sem tudi dobil priložnost za odhod. Hvala vsem mojim zdajšnjim in bivšim soigralcem ter velika hvala navijačem, ki so nas spodbujali na domačih in gostujočih tekmah. Vedno bom ostal navijač Trima in mogoče še kdaj oblekel njegov dres. Vsem, ki pa boste peljali naprej uspešno zgodbo trebanjskega rokometa, pa želim vse najboljše!

(BZ)


Roman Šavrič Foto Matjaž Rušt 150x150Roman Šavrič, Anžetov trener: “Anže Ratajec je bil član prve generacije naših igralcev, ki je že v mlajših kategorijah postal državni prvak. Že v osnovni šoli se je opazila njegova popolna predanost rokometu in enemu cilju – uspeti. Poleg njegovih igralskih sposobnosti ga je krasila odlika, da je znal poleg sebe poskrbeti tudi za druge. Tako je bil kapetan v vseh mlajših generacijah, dobesedno je skrbel za vso ekipo. Poskrbel je, da noben igralec ni pozabil dresa, copat, žoge, ipd. Bil je zelo skrben in pomagal klubu tudi izven igrišča. Pri članih je imel trnovo pot, kajti v tem obdobju je bilo v Trebnjem res veliko dobrih igralcev na njegovi poziciji (brata Skube, Zarabec, …). Izboril si je svoje mesto najprej preko odlične igre v obrambi, letos pa je eksplodiral še v napadu. Postal je kompleten igralec, ki ima svoj prepoznaven stil. Želim mu veliko uspeha na njegovi rokometni poti in vesel sem, da mu je uspel preboj na mednarodno sceno”.

Staš SStaš Skube Delo 150x150kube, Anžetov vzornik: “Rečem lahko, da je Anže eden tistih igralcev, ki živi za rokomet in ki na vsakem treningu daje iz sebe 120%. Izključno samo delo je prineslo to, da se je zanj pojavilo zanimanje veliko klubov, sam pa mislim, da je Csurgó najboljša opcija, saj gre za vrhunsko organiziran in ambiciozen klub. Želim, da se tudi v novem okolju dobro znajde in pokaže vse svoje kvalitete!”


Miralem Burkić 150x150Miralem Burkić, športni novinar: “Vem, da je bil vedno zelo zagret za rokomet in da ga krasi izjemna borbenost. Letos je Anže definitivno napredoval, pred selitvijo najbolj znanih trebanjskih organizatorjev igre je bil zadolžen predvsem za obrambne naloge, letos pa je postal bolj raznovrsten tudi v napadu, sploh zelo dobro pa je bilo njegovo sodelovanje s krožnim napadalcem. Z dobrimi igrami je dobil neko sigurnost, zaupanje vase, zato je tudi prevzemal odgovornost v ključnih momentih. V spomin se mi je med drugim vtisnila letošnja tekma z Ribnico doma, ko je v zadnjih minutah, ko smo zaostajali za gol in imeli igralca manj, dosegel dva zadetka in nam prinesel zmago … Z letošnjimi igrami si je zasluženo priboril zanimanje tujih klubov, prestop v Csurgó pa je vsekakor stopnica višje v njegovi karieri. Želim mu vse najboljše na njegovi športni poti”.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4