Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.06.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 792-krat

Dobrote Dolenjske – Izredno zanimanje gostinskih ponudnikov za pridobitev certifikata

V torek, 10. 6. 2014, je v Deželi kozolcev v Šentrupertu potekala delavnica oblikovanja ponudbe jedi in pijač za vključitev v Kolektivno tržno znamko Dobrote Dolenjske. Udeležilo se je je več kot 20 gostinskih ponudnikov z območja celotne Dolenjske, ki so izkazali izredno zanimanje za certificiranje hišnih jedi in jedi iz Kulinarične piramide Dolenjske. Postopek pridobitve certifikata sta predstavila dr. Janez Bogataj in dr. Tanja Lešnik Štuhec, ki sta podala tudi nekaj praktičnih izkušenj s terena in s konkretnimi priporočili za pripravo jedi in pijač zagotovo prispevala k oblikovanju dolenjskih kulinaričnih presežkov.

Delavnica_Dobrote Dolenjske 2a

Dr. Janez Bogataj (na sliki) in dr. Tanja Lešnik Štuhec sta predstavila postopek pridobitve certifikata Dobrote Dolenjske, nato pa podala tudi nekaj praktičnih izkušenj s terena.

Poleg postopka pridobitve certifikata za jedi in pijače, je bil predstavljen tudi postopek pridobitve certifikata za organizirane kulinarične prireditve in dogodke, ki so organizirani na območju Dolenjske regije, ki na severu meji na reko Savo, na zahodu sega do Blok in Kolpe, na jugu in vzhodu pa do državne meje.

Pridobljen certifikat in pravica do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske pomenita priznanje dosežene kakovosti izvora-porekla, s katerim ponudniki jedi in pijač ter organizatorji kulinaričnih prireditev svojim gostom in obiskovalcem zagotavljajo izvor-poreklo živil oz. vir receptur in kulturne dediščine ter pričakovano kakovost z zgodbo Dobrot Dolenjske.

Zainteresirani gostinski ponudniki in organizatorji kulinaričnih prireditev in dogodkov postopek pridobitve certifikata Dobrote Dolenjske pričnejo tako, da se prijavijo na Razpis za pridobitev pravice do uporabe Kolektivne tržne znamke Dobrote Dolenjske, ki je objavljen na spletni strani www.dobrote-dolenjske.si, pod zavihkom Razpis. Rok za prijavo za jedi in pijače v gostinskih obratih je 20. junij 2014, rok za prijavo kulinaričnih prireditev in dogodkov pa je 30 dni pred dogodkom.

Po zaključku delavnice je Špela Smuk, predstavnica organizatorja 1. mednarodnega festivala “MARMELADA 2013” Društva za razvoj in oživitev Trebnjega, predstavila osnutek programa letošnjega Festivala “MARMELADA 2014”, ki bo potekal v soboto, 4. 10. 2014, v Deželi kozolcev v Šentrupertu, in k soustvarjanju najslajšega festivala v Sloveniji povabila vse prisotne. Dodala je, da verjame, da bodo s skupnimi močmi ponovno ustvarili festival, ki bo podrl vsa pričakovanja in požel val navdušenja v Sloveniji in tujini.

(AR)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4