Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,161-krat

Danes 53-ti rojstni dan praznuje ravnatelj OŠ Trebnje

tortaNa razpis za ravnatelja OŠ Trebnje se je g. Rado Kostrevc, bilo je leta 2010, prijavil zato, ker je menil, da lahko s svojim delom, znanjem in izkušnjami, ki jih je pridobil pri dosedanjem delu, prispeva takšne poudarke v razvojnih usmeritvah Osnovne šole Trebnje, ki bodo njenim deležnikom in uporabnikom njenih storitev, to je učencem in njihovim staršem, omogočali enakovredno vstopanje v nadaljnji izobraževalni proces v slovenskem in tudi evropskem prostoru, prav tako pa tudi strokovnim delavcem ponujali možnosti osebnega in profesionalnega razvoja. Svoje mesto v tem procesu je videl predvsem v koordiniranem ustvarjalnem in aktivnem sodelovanju z vsemi dejavniki vzgojno-izobraževalnega procesa, ob tem pa se je zavedal, da je cilje možno doseči le z aktivnim skupnim delovanjem in ob podpori vseh tistih, ki so v ta proces vključeni. Danes ravnatelj OŠ Trebnje praznuje 53. rojstni dan. Vse najboljše!


Rado Kostrevc 150x150Kdo je Rado Kostrevc?

Rado Kostrevc je profesor zgodovine in sociologije, specialist menedžmenta, z nazivom svetnik. Rodil se je leta 1961 v Novem mestu, je poročen in je oče sina in hčere, z družino pa živi v Krmelju. Po končani osnovni šoli, ki jo je obiskoval v Krmelju, se je vpisal v Gimnazijo pedagoške smeri v Ljubljani in jo leta 1979 tudi uspešno končal. Šolanje je nadaljeval na Filozofski fakulteti v Ljubljani, kjer je dokončal univerzitetni študij zgodovine in sociologije.

Leta 1987 se je kot predmetni učitelj zgodovine in zemljepisa ter etike in družbe zaposlil v Osnovno šoli Krmelj. Poleg omenjenih predmetnih področij je poučeval tudi spoznavanje družbe, svojo učno obveznost pa je kot bibliotekar dopolnjeval z delom v šolski knjižnici. S projektom uvajanja računalništva v šole je ob dodatnem strokovnem izpopolnjevanju postal učitelj računalnikar – organizator informacijske dejavnosti.

Po opravljenem strokovnem izpitu za učitelja predmetnega pouka, je leta 1989 pridobil naziv učitelj fakultativnega pouka, leta 1993 pa je opravil tudi strokovni izpit za knjižničarja in pridobil naziv višji knjižničar.

Leta 1996 je kot vodja študijske skupine za etiko in družbo postal zunanji sodelavec Zavoda RS za šolstvo, dve leti kasneje pa zunanji sodelavec Ministrstva za šolstvo in šport. Leta 2000 je v sodelovanju s podjetjem Miška d.o.o. iz Ljubljane postal učitelj multiplikator za posamezna področja dela z računalnikom. Istega leta je postal tudi ravnatelj Osnovne šole Krmelj. V tem času je postal tudi član nekaterih strokovnih in drugih komisij pri Zavodu RS za šolstvo, Pedagoškem inštitutu in Ministrstvu za šolstvo, znanost in šport.

Kot ravnatelj Osnovne šole Krmelj je od leta 2000 pa do leta 2009, kot ravnatelj ene izmed prvih osnovnih šol, uvajal program devetletne osnovne šole. Uvajanje programa devetletne osnovne šole je predstavljal na različnih strokovnih posvetih in srečanjih ter v okviru različnih dejavnosti, ki jih je šola izvajala sama, ali v okviru Zavoda RS za šolstvo in Ministrstvo za šolstvo in šport.

Leta 2009 se je zaposlil v šoli za ravnatelje, kjer kot predavatelj vodi program Mentorstvo novoimenovanim ravnateljem, predava modul Teorije in vodenje v okviru programa šole za ravnatelje, sodeluje pri razvijanju sistema ugotavljanja in zagotavljanja kakovosti v vzgoji in izobraževanju ter se vključuje v različne projekte, ki jih izvaja Šola za ravnatelje.

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4