Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.12.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,045-krat

Damir Jurak namesto novoletnih daril sredstva namenja pomoči potrebnim

Mesec december velja ne samo za vesel mesec (veseli december), ampak tudi za mesec obdarovanj. Ljudje svojim najdražjim, prijateljem ali poslovnim partnerjem radi namenimo pozornost z darilcem, vse skupaj pa podkrepimo s toplim stiskom roke ter prijaznim pogledom v oči, ob čemer izrečemo tudi lepe želje. Med nami, v naši neposredni bližini, pa so tudi taki, ki na darila niti ne pomislijo, saj imajo dovolj skrbi že ob misli na osnovne življenjske potrebščine.

Družina Zelinger Zaletel Babna gora Trebnje

Družino Zelinger Zaletel so Jurakovi (desno) prvič obiskali že leta 2008 in od takrat jim vsako leto polepšajo božično-novoletne praznike.

Trebanjec Damir Jurak se je že pred šestimi leti odločil, da bo namesto nakupa novoletnih daril ta ista sredstva začel namenjati pomoči potrebnim. Letos je k dobremu dejanju povabil tudi svoje prijatelje.

»Človek je vreden toliko, kolikor dobrih dejanj v življenju naredi. Vesel sem, ker lahko pomagam in še bolj vesel bom, če bo moje dejanje k pomoči sočloveku spodbudilo tudi moje prijatelje«, pove Damir Jurak, ki je k sodelovanju povabil okoli 20 svojih prijateljev, eden od njih pa je o Jurakovi gesti obvestil tudi naš medij, seveda z namenom, da se pohvali njegova dobra dejanja, morda pa tudi javno pomaga družini. Cajtng seveda ne bi bil Cajtng, če ne bi tudi tokrat podprl dobrega dejanja …

PISMO DAMIRJA JURAKA:

Damir Jurak new»Dragi prijatelji, že pred nekaj leti sem vam omenil, da namesto medsebojnega prazničnega obdarovanja v času božično-novoletnih praznikov obiščemo in obdarimo 4-člansko družino Zelinger Zaletel iz Babne gore pri Trebnjem. Kot sem dejal že takrat, je družina v resnično veliki socialni stiski, njihove življenske razmere pa so marsikateremu izmed nas nepredstavljive. Poleg socialne stiske se družina srečuje tudi s težko boleznijo očeta in zdravstvenimi težavami matere.

Žal je družino pred mesecem dni doletela še smrt moža oz. očeta, ki je umrl zaradi bolezni, tako, da je mati ostala sedaj sama z otrokoma (8 in 10 let). Pri izgubi njihovega najbližjega jim žal ne moremo pomagati, se pa na vas obračam s prošnjo po kakršnikoli pomoči z vaše strani.

V preteklosti so bili vedno veseli vsake stvari/pozornosti, pa četudi se je nam zdela še tako malenkostna. V kolikor bi slučajno imeli kakšno stvar, ki se bi ji lahko odrekli oz. jo prispevali, prosim, če me kontaktirate, da se dogovorimo«, je med drugim v pismu prijateljem zapisal Jurak, ki bo zbrana sredstva Zelinger Zaletelovim predal 20. ali 21. decembra.

CENTER ZA SOCAILNO DELO IN RDEČI KRIŽ TREBNJE ZA KOPALNICO

Primer Zelinger Zaletelovih pa poznajo tudi na Rdečem križu v Trebnjem. Kot je povedala Tea Radelj, bodo predvidoma že spomladi, skupaj s Centrom za socialno delo začeli z akcijo zbiranja sredstev za družino, želijo pa jim zgraditi kopalnico, katere sedaj nimajo.

Veseli smo, da lahko obelodanimo dobro gesto našega soobčana, veseli pa bomo tudi spomladi, če bomo lahko kakorkoli pomagali pri akciji RK in CSD Trebnje. Človek je vreden toliko, kolikor dobrih dejanj stori, je dejal g. Jurak. Mi se s tem v celoti strinjamo, zato že 17 let pomagamo vsakomur, seveda kolikor je v naši moči.

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4