Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 19.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Lokalno
Prispevek ogledan: 353-krat

Da se je izognil novemu sodnemu postopku, je društvu Beli obroč nakazal 500 evrov

Ljubljana, 19. februarja (STA) – Župan občine Trebnje Alojzij Kastelic si je z izjavo, v kateri je protikorupcijsko komisijo obtožil koruptivnosti, nakopal kazensko ovadbo. Da bi se izognil sodnemu postopku, se je s tožilstvom dogovoril za odloženi pregon in skladno z njim društvu Beli obroč nakazal 500 evrov, poroča Delo.

Kastelic pirc

Alojzij Kastelic (levo), že enkrat pravnomočno obsojeni trebanjski župan, je tudi tokrat pravi čas “odskočil” …

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je septembra 2012 obvestila javnost, da je Kastelic ravnal koruptivno, ko je kot primernega kandidata, ne da bi o tem odločal občinski svet in pred tem tudi pristojna občinska komisija, kar samega sebe imenoval za člana senata za reševanje pritožb zoper novomeške policiste. Takrat je že bil v kazenskem postopku in junija tega leta je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe uradnega položaja na pogojno zaporno kazen (zoper njega je bilo vloženih več kazenskih ovadb, doslej ima dve obsodbi zaradi zlorabe uradnega položaja).

V izjavi za Delo je 25. septembra 2012 protikorupcijsko komisijo obtožil koruptivnosti, zaradi česar so ga ovadili zaradi kaznivega dejanja žaljive obdolžitve. Na komisiji so takrat pojasnili, da bodo uveljavili kazenskopravno varstvo ugleda in dobrega imena komisije kot samostojnega in neodvisnega državnega organa ter da ima vsakdo pravico braniti svoje interese in tudi pravico do svobode izražanja, a je pri tem neutemeljeno napadati in izrekati žaljive obdolžitve na račun državnega organa.

Kastelic se je za tem odzval na vabilo na postopek za odložitev kazenskega pregona. Skladno z zakonom o kazenskem postopku sme državni tožilec s soglasjem oškodovanca odložiti kazenski pregon za kaznivo dejanje, za katero je predpisana denarna kazen ali zapor do treh let in še za nekatera druga določena kazniva dejanja, če je osumljenec pripravljen ravnati po navodilih državnega tožilca in izpolniti določene naloge, s katerimi se zmanjšajo ali odpravijo škodljive posledice kaznivega dejanja.

Županu Trebnjega so naložili plačilo prispevka v korist javne ustanove ali v dobrodelne namene oziroma v sklad za povračilo škode žrtvam kaznivih dejanj. Na Komisiji za preprečevanje korupcije so za Delo pojasnili, da je bil septembra lani zoper Kastelica izdan sklep za plačilo denarnega zneska in Kastelic je društvu za pomoč žrtvam kaznivih dejanj Beli obroč vplačal 500 evrov.

(Dolenjski list po STA)


Še več preberite v Delu

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4