Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 15.05.2015 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 232-krat

CI za ohranitev NMP in direktorica ignorirani na ministrstvu

Čedalje glasnejše so govorice in čedalje bolj se zdi, da bo trebanjska NMP definitivno ukinjena. Glas Civilne iniciative (CI) se žal ne sliši dovolj, še več, tudi glas direktorice ZD Trebnje ni dovolj močan. In nenazadnje – celo župan ne pride do besede. Bomo potencialni oskrbovanci sedaj »še živeče« NMP Trebnje kmalu obsojeni na 40 minutno čakanje na pomoč in nato na žaro za svojca, kot se je na FB slikovito izrazil občinski svetnik Gregor Kaplan?

NMP Trebnje 1

Se bodo vrata NMP v ZD Trebnje zaprla?

Kako stvari trenutno stojijo, smo povprašali direktorico ZD Trebnje Vero Rozman. »Iz osnutka predloga pravilnika, ki je v javni obravnavi do 22. 5. izhaja, da naj bi bilo v roku treh let v ZD Trebnje locirano reševalno vozilo z diplomiranim in srednjim zdravstvenikom. Ob sobotah in nedeljah bi bil osem ur (predvidoma od 7-15.00 ure) v ZD prisoten diplomiran zdravstvenik, zdravnik pa bi bil v pripravljenosti doma. Tak je predlog. Proti pravilniku se borimo praktično vsi zdravstveni domovi. Pripomb na pravilnik je ogromno, tako s pravnega kot z vsebinskega vidika. Kriteriji postavitve mreže niso jasni in jih ministrstvo ne pojasni«, pove direktorica Vera Rozman, nato pa nadaljuje: »Prejšnji petek vsa bila z županom na odboru za zdravstvo v državnem zboru. Do besede nisva prišla, ker je bil sestanek omejen na uro in tričetrt (prednost so imeli člani odbora in predstavniki ministrstva). Jutri imamo sestanek na to temo na Združenju zdravstvenih zavodov. V petek je celodnevni posvet na Brdu pri Kranju. 21. 5 je sklican sestanek v Novem mestu s predstavniki ministrstva, kjer bomo obravnavali konkretna vprašanja glede naše regije. Še pred tem sestankom se bomo dobili vsi direktorji zdravstvenih domov naše regije (Novo mesto, Trebnje, Metlika, Črnomelj), na katerem se bomo dogovorili o enotnih stališčih. S predstavniki civilne iniciative smo poskušali predstaviti našo problematiko odgovornim na ministrstvu, vendar so nas popolnoma ignorirali. Veliko aktivnosti izvajamo, tako mi, kot ostali zainteresirani. Hočemo, da se nas sliši in upošteva. Kako bomo uspešni, oziroma bolje – kako bo ministrstvo trmoglavo in brez upoštevanja tehtnih argumentov vztrajalo pri omenjenem pravilniku, pa bomo videli po zaključku javne obravnave«.

Zavzemanja Civilne iniciative, direktorice Zdravstvenega doma in župana so očitno bob ob steno. Ministrstvo trmoglavo in brez upoštevanja tehtnih argumentov vztraja pri svojem, popolnoma enako, kot to počne župan Kastelic že vsaj 5 let. Ignoranca stane … in palica se tokrat obrača proti nam. A žal bo udarila po vseh občanih …

(GS)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4