Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,443-krat

Cena za letovanje otrok v Fiesi nižja za 30€, žal pa tudi ta še ni dostopna vsem staršem

V četrtek, 20. marca 2014, so se na skupnem sestanku sešli starši predšolskih otrok, ki bi se naj letos udeležili letovanja v Fiesi, vodstvo Vrtca Mavrica Trebnje in župan občine Trebnje. Na dnevnem redu je bila razprava o nepričakovanem zmanjšanju sredstev za izvajanje programa šole v naravi s strani Občine Trebnje, kar je pri starših (zaradi posledično višje cene) povzročilo slabo voljo.

Fiesa 44

Letovanje v Fiesi, kljub 30€ nižji ceni, žal še vedno ne bo dostopno vsem staršem.

Župan Alojzij Kastelic je, kot bi želel priznati odgovornost, morda pa tudi zaradi prisotnosti prevelikega števila staršev, za spremembo nastopil precej sramežljivo, med drugim pa povedal, da Občina Trebnje denarja nima oz. da je za Vrtec Trebnje naredila že dovolj ter da so sedaj na vrsti druge zadeve.

Je pa starše do neke mere razveselila ravnateljica Vrtca Mavrica Vlasta Starc, ki je, kot je dejala – s prerazporejanjem sredstev, našla nekaj denarja.

Vlasta Starc 150x150“Vrtec na ustanovitelja vsako leto naslavlja vlogo za subvencioniranje nekaterih obogatitvenih in nadstandardnih programov, ki jih opredelimo v LDN in jih potrdi tudi Svet staršev. Višina sredstev je odvisna od sprejetega proračuna občine. S sprejetjem proračuna za leto 2013-2014 so nam že bila dodeljena sredstva, vendar so se s sprejetjem rebalansa proračuna, sredstva znižala. Tako je vrtec dobil 11.000,00 € za izvajanje obogatitvenih in nadstandardnih dejavnosti. Razporedili smo jih med lutkovni abonma, cicibanove urice v Dobrniču in letovanje s plavalnim tečajem v Fiesi”, je na naše vprašanje – kaj konkretno je prerazporedila, da je prišla do 3.000€, odgovorila ravnateljica Vrtca Mavrica Trebnje Vlasta Starc.

Spomnimo, prvotna cena letovanja, na katero so starši tudi računali, je bila okoli 127€, nova cena, ki je nastala zaradi zmanjšanja sredstev v proračunu na tej postavki s strani Občine Trebnje, pa je znašala okoli 192€. Najnovejša cena letovanja, od včeraj, znaša okoli 162€. Skupnega sestanka se je sicer udeležilo okoli 3/4 staršev otrok, okoli pol ducata staršev pa je z dvigi rok pritrdilo, da jim tudi sedanja cena žal še vedno ni dostopna.

Koliko otrok bo torej lahko letovalo v Fiesi in koliko pogodbene kazni bodo morali plačati starši, ki ne morejo pristati tudi na novo, znižano ceno, bo jasno v prihodnjih dneh. Je pobuda svetnika Gregorja Kaplana, ko je pozval svetnike, podžupana, podžupanjo in župana, da so odpovedo aprilskim sejninam, še vedno aktualna?

(AB)


PRIPIS 24. 3. 2014:

V zvezi z letovanjem vrtčevskih otrok smo na četrtkovem sestanku dobili odgovore, ki smo jih iskali. Kot je sporočila že ravnateljica vrtca, nam je pomagala znižati ceno za 30€, župan pa je »obljubil«, da bo se bo poskušal dogovoriti z Integralom za nižji strošek prevoza. Uporabili naj bi tudi vrtčevsko službeno vozilo, kar sicer celotne cene ne zmanjša, je pa pomembno, da je ne poveča. Žal tudi to ne bo dovolj, da bi se za letovanje odločili vsi…. Nekaj otrok žal morja tokrat ne bo videlo… Upam, da za starše, ki so odločeni prekiniti pogodbo, »kazen« ne bo prehuda.

Osebno bi se zahvalila ravnateljici, da je priskočila »na pomoč« in poskušala najti rešitev, ter svetniku Gregorju Kaplanu že za samo ponudbo in pobudo, da se odpove sejnini v naše dobro. Redko doživim, da bi se nekdo odpovedal nečemu za dobro drugega. Tega ljudje pač nismo več vajeni in ta gesta je prijetno presenetila. Še so ljudje, ki imajo potencial. Ali si ne želimo imeti takega za »vodjo«..? Premislite, volitve se bližajo…..

Meta Rozman

One thought on “Cena za letovanje otrok v Fiesi nižja za 30€, žal pa tudi ta še ni dostopna vsem staršem”

 1. Nataša pravi:

  Meni v prvi vrsti ni jasno, kako je v osnovi lahko za 5 let starega otroka polna cena čez 250 EUR za 4 dni (brez subvencij in prerazporeditev)??? Je to normalno, potujejo z letalom ali kaj za vraga? Upam, da se vrtec zaveda, kako je staršem težko, vedeli so, da bo subvencioniranja manj, kako za božjo voljo lahko najdejo tako drago letovanje? Zaradi tega veliko otrok ne bo videlo morja. Po mojem mnenju je ta zaplet v prvi vrsti krivda vrtca.

 • krepko-207-ii
 • Natisni net CTV
 • AVTO SLAK CAJTNG TV
 • Pasji salon Ajša CTV
 • Natisni net za CTV 2
 • BHS 1
 • Pavc Cajtng TV 420×360
 • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4