Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 07.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,395-krat

ŠZ TIM: “Če so zadovoljni obiskovalci, smo zadovoljni tudi mi, saj vse, kar delamo, delamo za ljudi, ne zase!”

V nedeljo, 6. aprila 2014 je ŠZ TIM (Športna zveza občin Trebnje in Mirna) organizirala dobrodelni tek, katerega izkupiček bo šel za obnovo šolskega igrišča v Trebnjem.

odprli so tek

19-terica, ki je nekaj po 9. uri odprla tek.

ŠZ TIM je v nedeljo, 6. aprila, na svetovni dan športa, na šolskem igrišču pri CIK-u v Trebnjem organizirala dobrodelni tek, katerega izkupiček bo šel za obnovo šolskega igrišča v Trebnjem. Vsega skupaj se je v evidenco vpisalo okoli 200 obiskovalcev, bilo pa jih je seveda še nekaj več. V povprečju so tekači pretekli po približno pet krogov. Nekateri so simbolično odtekli enega, nekateri pa so si dogodek vzeli za dopoldansko rekreacijo in odtekli 15, 20, 30, pa tudi več krogov. Veseli dejstvo, da so se teka udeležile celo tudi mamice z vozički, ki so tako podprle obnovo šolskega igrišča, saj se zelo dobro zavedajo, da bodo že “jutri” njihovi otroci z veseljem uporabljali to igrišče oz. športni center.

Med obiskovalci je bilo zaslediti tudi nekaj starejše populacije, eden izmed njih pa je v pogovoru dejal, da z veseljem prispeva po svoji zmožnosti za prenovo igrišča. “Meni ni več do teka, raje hodim v hribe. Bom pa z veseljem prišel pogledat kakšen dogodek, ki se bo odvijal na tem igrišču, nenazadnje pa se s športom ukvarjajo tudi vnučki. Ker oni še ne služijo, sem jaz v njihovem imenu doniral 10€”, je povedal gospod iz bližnje okolice Trebnjega.

Tek za obnovo šolskega igrišča 2014 32

Teka za obnovo šolskega igrišča so se udeležili tudi člani RK Trimo Trebnje.

V športni zvezi so z udeležbo zadovoljni. “Če so zadovoljni obiskovalci, smo zadovoljni tudi mi, saj vse, kar delamo, delamo za ljudi, ne zase. Seveda pa se bomo še naprej trudili, da bistveno, bistveno izboljšamo trebanjsko športno infrastruktuto, ki je sedaj na zelo zelo nizki ravni”, so včerajšnji dogodek komentirali v Športni zvezi občin Trebnje in Mirna, ob koncu pa se tudi zahvalili slehernemu obiskovalcu za udeležbo in donirana sredstva.

Kot smo že pisali, je v načrtu, da bi se na trebanjskem šolskem igrišču naredil velik, sodoben športni center, katerega Trebanjci potrebujejo, nihče od odgovornih pa do sedaj še ni zagrizel v ta kolač. V prvi fazi bi izgradili nogometno igrišče, ki bi omogočalo mladim nogometašem (preko 150 jih je) treniranje in do neke mere (za mlajše selekcije) tudi igranje tekem, seveda pa bi bila nogometna površina na voljo tudi vsem ostalim nogometnim navdušencem. Prva faza predvideva tudi izgradnjo večnamenskega igrišča, ki bi prišel prav rekreativnim košarkarjem, odbojkašem, badmintonistom, glede na to, da pa bi bilo prevlečeno z umetno maso, pa bi bilo še bolj primerno (kakor danes) tudi za telovadbo otrok iz vrtca in šolarjev, pa tudi za vadbo mažoret in še koga.

Za vse omenjeno je denar v proračunu že zagotovljen, potrdili so ga že tudi občinski svetniki (na seji 12. februarja 2014), za začetek del in končno realizacijo, ki bi lahko bila izvedena že v parih mesecih, pa manjka le še županov podpis.

V drugi fazi (z novim denarjem ali z akcijami, kot je bila tokratna) se predvideva, da se v športnem centru, na S delu, kje je sedaj neizkoriščen hrib, zgradi tudi igrišče za odbojko na mivki in okrepčevalnico, seveda pa je v načrtu tudi obnova tekaške steze s tartanom in še nekaj ostalih stvari, recimo izgradnja modernega kegljišča, katerega si trebanjski kegljači, ki so lani nastopali celo v 1. državni ligi, želijo že 30 in več let. Kompleten projekt (vse omenjeno, vključno s prvo fazo) bi naj stal okoli 450.000 evrov, od česar bi lahko dobili 30% nepovratnih sredstev, ostalo pa bi bilo potrebno zbrati s podobnimi akcijami in (v nekaj letih) denarjem iz proračuna.

(BZ, GS)


Več naj povedo slike v fotogaleriji (Foto: Cajtng.com), nekaj, predvsem zelo kakovostnih, pa je posnel tudi Samo Kobal, slednje pa najdete na tej povezavi

PROFESIONALNI PRISPEVEK TV VAŠ KANAL:

PRISPEVEK V SLOVENSKIH NOVICAH:

Dobrodelni tek v Slovenskih novicah

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4