Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke:
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 841-krat

Čateški m’skvantarji 1. rojstni dan praznovali tam, kjer so tudi prvič nastopili. V domačem Čatežu!

Skupina harmonikarjev, ki so se združili pod skupnim imenom Čateški m’skvantarji, so pred enim mesecem, natančneje na kulturni praznik, praznovali svoj 1. rojstni dan. Kraj praznovanja je bil natanko isti, kot takrat, ko so se prvič predstavili javnosti – domači Čatež.

Čateški M'skvantarji 182

Čateški m’skvantarji so na svoj 1. rojstni dan pred domačim občinstvom pripravili svoj prvi samostojni koncert.

Čateške m’skvantarje sestavlja 17 glasbenikov, muzikantov ali po dolenjsko – muskonterjev (različica: m’skvantarji). Vodja zasedbe je Vojko Makovec, ki igra diatonično harmoniko oz. frajtonarico, ostale člani zasedbe pa so – otroci, mladi in odrasli – harmonikarji iz domačega Čateža in okoliških krajev. Za jagodico na vru torte ali pa piko na i poskrbijo spremljevalna ekipa, navadno Željko Mevželj kot basist in Klemen Golob z ritem kitaro. Čateški m’skvantarji so se prvič javno predstavili ljudem na lanski kulturni praznik, že pri prvem nastopu pa so si na svojo stran dobili veliko simpatizerjev. Jeseni lanskega leta so nastopili tudi na 7. slovenskkem srečanju harmonikarskih skupin in okrestrov v Novem mestu, Trebanjci pa smo lahko ob njihovih zvokih uživali v trebanjskem parku, kjer so nastopili v sklopu prednovoletnih zabav oz. t.i. veselega decembra.

Kot je za Cajtng.com povedal vodja Čateških m’skvantarjev širitev (niti ožanje) zasedbe ni v načrtu, pa tudi kakšnih drugih večjih ali posebnih načrtov nimajo. Vse torej prepuščajo času, do kakšne posebne priložnosti pa bodo zgolj pridno vadili.

Harmonikarska skupina Čateški m’skvantarji sicer delujejo kot ena izmed petih sekcij Kulturno-umetniškega društva Popotovanje od Litije do Čateža, ki je svojo kulturno pot začelo že daljnega leta 1987. Ostale štiri sekcije omenjenega KUD-a so Mešani pevski zbor Kres, otroška skupina Netopir, plesna skupina Simple in (verjetno vsem najbolj znana) gledališka skupina P.L.I.N.. Ravno član te zasedbe, vsestranski kulturnik, nekoč moderator na Radiu 1, dandanes pa novinar na RTV Slovenija, Luka Bregar je spisal scenarij za prireditev ob 1. rojstnem dnevu čateških muzikantov, tako navzoči, kot tudi sodelujoči v programu pa so priče, da mu je le-ta odlično uspel.

Večer je izzvenel kot prvi samostojni koncert harmonikarske skupine, kulturni program pa so obogatili člani in članice MePZ Kres in P.L.I.N.ovci, ki so seveda še enkrat več s svojimi skeči dregnili v aktualno problematiko. Praznovanje 1. rojstnega dne se je zaključilo s torto v obliki harmonike, s katero so se pogostili navzoči, seveda pa ob tem ni manjkala topla beseda oz. prijazen klepet.

Prijetno je na vasi … in naj tako tudi ostane. Vsaj kanček tega vzdušja pa pošljite tudi v dolino … Srečno, Čateški m’skvantarji!

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4