Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 11.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Jože Povšič | Kolumnisti | Lokalno
Prispevek ogledan: 892-krat

Butalci in butalska demokracija

Piše: Jože Povšič

Piše: Jože Povšič

V trebanjskih občinskih Butalah bi rekli: nič novega! Večkrat obsojeni Kastelic, za več kaznivih dejanj na funkciji župana, ki so povezana z njegovimi zlorabami nad našim javnim davkoplačevalskim denarjem, po Kazenskem zakoniku Republike Slovenije, se še kar spreneveda. Javnosti je obljubil, da bo odstopil 6 mesecev pred volitvami. To pa je nekje v teh aprilskih dneh tega leta. Tudi nekaj svetnikov ga je pred kratkim pozvalo, da se drži obljubljenega in da takoj odstopi. Seveda nič. Tudi lansko leto je ta komercialist v narekovaju, ki diplome noče pokazati, javnosti povedal, da želi v januarju 2013 še sprejeti proračun občine in potem se bo po vsej verjetnosti umaknil s tega mesta. Sedaj zamuja že leto in tri mesece, saj se mu očitno še vedno nikamor ne mudi. Plača in bonitete so poglavitni vzrok, da bo naredil vse, da jih bo črpal do konca, do zadnjega diha. Saj se mu materialno splača! Seveda je večina Trebanjcev drugačnega mnenja. Ankete kažejo, da Kasteličevih rabot ne dopuščajo. Ker je brez morale in etike, bo verjetno tudi v jeseni kandidiral za župana. Bomo videli, kako bodo reagirali volivci in volivke občine Trebnje.

Iz Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) so nam občankam in občanom občine Trebnje jasno pisno sporočili (navajam): da so ljudje in demokratična javnost v vaši občini in širše upravičeno zgroženi in prizadeti nad opisanim ravnanjem župana, ki se temeljnim vrednotam naravnost posmehuje. Ne da bi se spuščali v ugotovitve sodišča, ki jih lahko le spoštujemo, je pri oceni, ali njegovo ravnanje ustreza integriteti kot pravnemu in etičnemu standardu javnih funkcij, jasno, kakšen je njihov učinek, kako župan izpolnjuje pričakovanja in zaupanje večine ljudi, lokalne skupnosti in javnega mnenja. S tem lahko sklenem, da vaš župan ob vsem navedenem ne more pričakovati kakega posebnega zaupanja večine ljudi in demokratične javnosti. V danih okoliščinah namreč ni na preizkušnji le njegova osebna morala, ampak integriteta javne funkcije in občine kot institucije. Zato tudi sam menim, da bi moral župan prisluhniti glasu ljudstva in resno razmisliti o svojem odstopu, ne čakajoč na to, da ukrepajo institucije. S tem bi obvaroval ne le integriteto občine in funkcije, ki jo opravlja, ampak bi pokazal še osebno moralno držo. (konec navedka).

Mag. Kečanovič iz Komisije za preprečevanje korupcije, ki je zadolžen za pravna vprašanja, povezana s korupcijo belih ovratnikov, je na obstoječo nemoralno in neetično problematiko obsojenega in skorumpiranega Alojzija Kastelica pisal v strokovni reviji Pravna praksa, katero ima naročeno tudi Občina Trebnje, reagiral z naslednjim stavkom (navedek): “Sprva naj poudarim, da sem se do tega vprašanja z ustavnopravnega gledišča in znanega stališča naše Komisije opredelil že v članku o nadzoru in odgovornosti občinskih funkcionarjev, objavljenem v reviji Pravna praksa, v katerem je tudi del besedila s podnaslovom o “butalski demokraciji” (konec navedka). Torej, butalska demokracija cveti in živi v Trebnjem! Ali ni nam občankam in občano občine Trebnje nič nerodno, da v lastni občini, kjer živimo, dopuščamo Butale, Butalce in butalsko demokracijo? Bolj si butalski, večjo šanso imaš, da se vklopiš v trenutno trebanjsko butalsko demokracijo! Razmislite!


  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4