Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 27.02.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,452-krat

BRALKA: V Šentrupertu na otoku “slabše, kot pri ciganih” …

Gospa, ki želi biti neimenovana (prihaja iz Šentruperta, podatki so nam znani), je potožila, da jo ZELO, ZELO motijo smeti na otoku (na sliki) v Šentrupertu. Pravi, da je ob ponedeljkih – “slabše, kot pri ciganih”. Zaveda se, da smetišče naredijo predvsem vikendaši, ki konec vikenda zapuščajo tiste kraje, a vseeno meni, da bi bilo to potrebno rešiti. Kako – ni navedla. Pravi, da to ni njena naloga!

Smeti na otoku v Šentrupertu

Naša slika je nastala na sredo, ob ponedeljkih pa je menda smeti v kantah in okoli njih – ogromno.

Na šentrupertskega župana Ruperta Goleta in direktorja JP Komunala Trebnje Stanka Tomšiča smo naslovili vprašanji – kaj sta Občina Šentrupert in JP Komunala Trebnje že naredili v to smer in kaj je še možno narediti, takorekoč preko noči pa že dobili odgovor prvega človeka občine Šentrupert, ki je dejal:

“Ker sem v tujini in kmalu začnem z aktivnostmi na srečanju projekta Remida, odgovarjam kar takoj zjutraj. Na prvo vprašanje glede odpadkov na ekološkem otoku “Na Poštajah”: Problematiko tega ekološkega otoka smo že večkrat obravnavali na občinskem svetu. Dejansko se na tej lokaciji nabere izjemne količine odpadkov, ki jih zagotovo ne morejo “skup spraviti” le tisti občani, ki “gravitirajo” na ta otok, ampak ti odpadki prihajajo tudi od drugje. Zagotovo delež prispeva zaledje vikendov in zidanic v Selih, menim pa, da marsikdo odpadke pripelje celo s sabo iz tistega kraja, od koder pač prihaja in gre na svoj vikend. Skupaj z JP Komunala Trebnje smo uvedli nekaj ukrepov, da bi situacijo izboljšali in sicer:

Nekajkrat smo povečali število zabojnikov, verjetno je število potrojeno od začetnega stanja (natančne podatke bo verjetno posredovala JP Komunala), vendar se je z vsakim povečanjem pojavilo še več odpadkov. Ekološki otok je JP komunala tudi uredila na način, da ima vsak zabojnik svojo ploščo, na katerem stoji, in da je v resnici vse skupaj zelo urejeno, če seveda zabojniki niso do vrha polni in ljudje odpadke enostavno odlagajo na tla ob zabojnike. V tem primeru pa vse skupaj zgleda res slabo. Delavci JP Komunala ob pobiranju odpadkov poberejo vse, tudi tiste, ki ležijo na tleh, vendar tega ne morejo narediti takoj, ampak po veljavnem razporedu pobiranja odpadkov. Razmišljali smo tudi o premestitvi otoka na drugo lokacijo, vendar je rešitev problematike vprašljiva, saj se bo količina odpadkov verjetno še vedno enaka.

Na koncu lahko dodam le še to, da smo ljudje tisti, ki proizvajamo odpadke in da bi naša “kultura” ravnanja z odpadki morala postati nekoliko boljša v tem smislu, da odpadke ne odlagamo na tla, če je zabojnik poln, ampak se zapeljemo do druge lokacije, kjer je še prostor. Odvreči odpadke kar na tla preprosto ni prava pot. Če bi se tega vsi držali, bi vsi odpadki končali v zabojnikih pod pokrovi, in prostor okrog njih bi bil čist.”

Kmalu za Goletom, ki je svoj odgovor – v vednost – poslal tudi direktorju JP Komunala, smo dobili tudi komentar Stanka Tomšiča, ki se glasi:  “Dejansko vse, kar je povedal g. Gole, drži, in mislim, da korektno in celovito odgovori na vprašanje bralke.”

Hvala obema za hiter in korekten odgovor.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi
Flash ad ID: 9

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4