Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 22.11.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,419-krat

BRALEC: »Celo popoldne se ni dalo priklicati Zdravstveni dom Trebnje!«

VAŠA POŠTA …

»Pozdravljeni, na vaš medij se obračam, ker ste v preteklosti že večkrat dokazali, da se znate potruditi ter navadnemu občanu pojasniti še tako zakomplicirano zadevo. Sedaj sem se tudi jaz odločil, da vas kontaktiram v povezavi z nezadovoljstvom do dosegljivosti ZD Trebnje.

ZD Trebnje foto Slovenske novice

Vera Rozman: »ZD Trebnje nikoli ni popolnoma »odrezan« od telefonskih linij. Za nujne primere smo vedno dosegljivi na številki 112, na razpolago pa imamo tudi mobitel. Pacient ni bil oškodovan, je bil pa opravičeno slabe volje.«

Namreč, dne 5. 11. 2014 mi je bilo rečeno, da pokličem popoldne za zdravniški izvid. Klical sem od 13h, vendar številka ni bila dosegljiva vse do 18.30.

Zanima me, kako je to mogoče, da javni zavod ne more biti dosegljiv (o.p. težave z operaterjem), kdo je odgovoren za to, da je šel ZD Trebnje v takšno investicijo, da so ob nedelovanju omrežnega operaterja zaposleni nedosegljivi tudi na stacionarni telefon? Ostale institucije (sam delam v eni izmed podobnih organizacij, kot je ZD Trebnje) imajo to zadevo urejeno tako, da telefonska linija kljub izpadu interneta deluje normalno. Ali to pomeni, da bodo ljudje morali preko 112 klicati za splošne zadeve, si namreč to res želimo?

Prosim za odgovor ter tudi čimprejšnjo odpravo te za paciente neprijazne sistemske ureditve..«

(podatki so uredništvi znani)


ODGOVOR DIREKTORICE ZD TREBNJE:

Vera Rozman 150x150Zdravstveni dom Trebnje se trudi v svoje delo uvajati sodobno tehnologijo ob upoštevanju poslovne racionalnosti. Lani smo prešli na IP telefonijo ponudnika Amis (kot ostalih cca 50 javnih zdravstvenih zavodov).

IP telefonija ima veliko dodano vrednost tako za paciente, kot za nas. Ima pa eno veliko pomanjkljivost in sicer odvisnost od internetnih linij. Ob kompletnem izpadu interneta ni možna niti preusmeritev na druge tel. številke, ker se ta izvaja preko internetnega portala (v vseh ostalih primerih izvedemo preusmeritev).

Dne 5.11. je imel večji del Trebnjega težave z dostopom do interneta, saj je bil pretrgan glavni internetni vod med Ljubljano in Trebnjem. Nastala je torej »višja sila«, ki ni bila povezana z nami, niti z našim operaterjem.

ZD Trebnje nikoli ni popolnoma »odrezan« od telefonskih linij. Za nujne primere smo vedno dosegljivi na številki 112 (najeta linija). Na razpolago ima tudi mobitel povezave (mobitel števila sprejemne ambulante je objavljena na naši spletni strani, tj 030 269 442. Veliko ambulant ima svoje mobilne številke, ki jih pacienti dobijo direktno pri njih.

Razumem nezadovoljstvo pacienta. Zagotavljam pa, da če bili izvidi kritični do te mere, da bi bil življenjsko ogrožen, bi mi kontaktirali njega in ustrezno ukrepali. Ker ni šlo za nujno zadevo, ni primerno, da bi se zlorablja številka 112. Pacient ni bil oškodovan, je bil pa opravičeno slabe volje. V današnjem času brez sodobne tehnologije ne gre, z njo je pa včasih težko.

Vera Rozman, direktorica ZD Trebnje

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4