Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 21.01.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , ,
V kategoriji: Cajtng
Prispevek ogledan: 3,221-krat

Ali je Slobodan Milošević res umrl ali še dandanes živi – v Rusiji?

Govori se, da so v njegovem telesu našli snov, ki človeka spravi v nekakšen globoki sen in navzven izgleda, kot da je dejansko umrl. Govori se, da tudi nihče nikoli ni želel narediti ekshumacije njegovega telesa, s čimer bi demantirali vse številčnejše namige o (ne)smrti Slobodana Miloševića. To sta le dva od sumov, ki odpirata vprašanje – ali je Slobodan Milošević res umrl???

Slobodan Milošević (Foto: Sense agency)

Slobodan Milošević (Foto: Sense agency)

Smrt Slobodana Miloševića je ustrezala številnim. Toda, dejstva, da nihče ni videl njegovega trupla (razen Nizozemca, Rusa in Srba), nato pa še zgodba, da je v njegovem telesu najdena snov, ki spravi človeka v globoki sen, kot tudi to, da nihče nikoli ni želel ekshumacije njegovega telesa, odpirajo vrata dvomljivcem, da je Slobodan Milošević še tudi dandanes živ.

Dvajsetletno iskanje groba četniškega vodje Draže Mihailovića v Srbiji spominja na roman DaVincijeva šifra. Zgodovinsko iskanje po beograjskih in okoliških lokacijah nikoli ni prineslo konkretnih rezultatov oz. najdbe, zato nekateri še dandanes trdijo, da je Draža Mihailović umrl šele naravne smrti v Rusiji, kjer bi naj bil tudi pokopan, okoli 10 let po koncu druge svetovne vojne. Ravno zaradi tega primera se pojavljajo pomisleki tudi v zvezi s smrtjo Slobodana Miloševića. Dejstva pravijo, da je 11. maja 2006 po informacijah iz Haaga v zaporu v Sheveningenu umrl predsednik Srbije in ZRJ Slobodan Milošević. Toda …

Po objavi te novice so najvišji funkcionarji in uradniki haaškega sodišča zelo nezainteresirano reagirali na to dejstvo. Nenazadnje je smrt Miloševića ustrezala mnogim. Prekinitev sodnega procesa ni šel na roko le Srbiji, temveč tudi številnim svetovnim centrom moči, ki so bili vpleteni v krvavo vojno na področju bivše Jugoslavije in katerim je grozilo razkritje, ker so se začele odpirati skrivnosti iz jugoslovanskega arhiva. Vse to je sčasoma spodbudilo zgodbo o tem, da Milošević sploh ni umrl v haaškem priporu, temveč je njegova smrt zgolj uprizorjena, na kar dandanes kažejo številni indici.

Glede na to, da je Milošević pokopan na relativno nenavadnem kraju, da nihče ni videl njegovega trupla in glede na to, da njegovega groba dandanes nihče od njegovih bližnjih ne obiskuje, ni tako nemogoče, da Milošević, kot tudi njegova cela družina (žena, hči, sin in brat), živijo v Rusiji.

Vzrok Miloševićeve smrti je bil infarkt, kar je bilo potrjeno dan kasneje, po “opravljeni obdukciji”, v kateri so – ob nizozemskih in ruskih zdravnikih – sodelovali tudi patologi iz Vojno-medicinske akademije (VMA) iz Beograda. Z njihovim obdukcijskem rezultatom so se takoj strinjale oblasti v Srbiji, organiziran je hitri transport in hitri pokop. Ob že znanih dolgoletnih političnih in zgodovinskih navezah Srbije in Rusije je potrebno pouariti tudi to, da je bil  Miloševićev brat Borislav dolgoletni odposlanec SFRJ v Moskvi, njegova celotna kariera pa je bila tesno povezana z Rusijo, kjer je v 70-tih letih prejšnjega stoletja tudi začel s svojo diplomatsko službo. Govori se, da je tudi človek KGB-ja. Tak razplet je ustrezal tudi Franciji, Angliji, pa tudi ZDA, še posebej CIA-i.

Uradni rezultati patologov nikoli niso bili uradno objavljeni, ravno to pa je sporno, da imen in naslovov patologov iz VMA (polkovnikov Ilića in Milosavljevića) ni v prav nobenem seznamu ali imeniku v Srbiji. Štiri mesece pred nenadno smrtjo je Miloševića v Haagu pregledala zdravniška ekipa, katero so sestavljali trije specialisti – kardiolog iz Francije, specialist za krvne delikte iz Rusije in otorinolaringolog iz Beograda, ki je bil na sojenju priča Miloševićeve obrambe.

Milošević grob Foto Nemanja Pančić

Miloševićev domnevni grob (Foto: Nemanja Pančić)

Oni so tudi predlagali, da naj gre Milošević na pregled v Rusijo v znani specialistični inštitut Bakuljev, a je sodišče temu nasprotovalo. Nekaj dni za tem je Milošević kakor umrl, zanimivo pri tem pa je tudi to, da je šel Borislav Milošević le nekaj dni za smrtjo brata v Moskvo na Inštitut Bakuljev.

Nizozemski zaporniški zdravnik je dva tedna pred Miloševićevo smrtjo v krvi Miloševića našel sled zdravila rifampicin, ki znižuje efekt zdravila proti visokemu pritisku, katerega je Milošević uporabljal. Inštitut za sodno medicino univerzitete v Bonu je našel prisotnost še enega zdravila vrste droperidol, ki po pojasnilu farmacevtov spada v skupino antipsihotikov, ki lahko človeški organizem privede do stanja popolne omrtvičenosti oz. v neko vrsto globokega sna, kot da gre za smrt.

Droperidol se proizvaja v Franciji, eden izmed zdravnikov, ki so pregledali Miloševića, pa je bil ravno Francoz. Temu je potrebno dodati še eno dejstvo, da so bile zaporniške kamere (uradna razlaga) ravno v času Miloševićeve smrti ugasnjene. Nekdanja tožilka Carla del Ponte je na novinarski konferenci izjavila, da “tiste noči kontrole niso bile opravljane na vsake pol ure.”

Marsikaj torej priča o tem, da bi lahko bila Miloševićeva smrt zgolj uprizorjena. Najbolj zanimivo pa je, da še do dandanes nihče ni nikoli zahteval eksumacije, ki bi porušila vse namige glede smrti Slobodana Miloševića. Ali je Slobodan Milošević sploh umrl in ali danes živi v Rusiji skupaj s svojo družino so vse pogostejša vprašanja, kajti Miloševićeva žena in otroci danes živijo kakor na skrivni lokaciji, za katero pa ne ve prav nihče v Srbiji. Jih morda sploh ni tam?

(NH)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4