Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 05.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,727-krat

Alen Štritof z razbito arkado, pa kljub temu z dvignjeno glavo, zapustil Opatijo

V soboto, 1. 3. 2014, se je trebanjski borec Alen Štritof udeležil FFC Futures turnirja v disciplini K-1, katerega so se v Opatiji (CRO) udeležili številni borci iz cele Evrope. Tekmovanje je potekalo po turnirskem sistemu in sicer – na izpadanje, v Štritofovi kategoriji pa je bilo izbranih 8 borcev od cca 25 prijavljenih (najvišja konkurenca), kar pomeni, da je imel vsak borec v enem dnevu kar tri borbe.

Alen Štritof Opatija 2014 2

Alen Štritof (levo) je bil boljši od kasnejšega zmagovalca turnirja, zato lahko mirno zapišemo, da ga je nesrečna poškodba odvrnila od vrhunskega dosežka.

V prvem krogu se je Alen, ki sicer trenira in tekmuje v TBK Brežice pod vodstvom Rožleta Jazbinška, boril s Srbom Nikolo Cimešo (Ronnin gym) in že pri tem dvoboju se je pokazalo, da Štritof nima srečnega dne. Takoj na začetku borbe je dobil močan udarec v mednožje, nakar je potreboval skoraj dve minuti za nadaljevanje, udarec pa je bil tako močan, da mu je pri tem počil ščitnik za mednožje. Po nesrečnem udarcu se je naš borec le uspel pobrati in do konca dominiral ter slavil z enoglasno sodniško odločitvijo – 3:0.

V naslednji borbi je spet dobil srbskega predstavnika Marka Adamovića (Ronnin gym), s katerim tudi ni imel sreče. Štritof je spet nadzoroval in z lahkoto vodil borbo, nakar ga je spet doletela smola. Čisto na koncu runde se je zgodil nesrečen trk z glavama, pri čemer je Štritofu počila arkada in zaradi česar je moral zaključiti tekmovanje. Kot zanimivost povejmo, da je ravno ta nasprotnik, ki je na račun Štritofove smole napredoval v naslednji krog, na koncu osvojil turnir. Bi naš borec, glede na to, da je bil boljši od Adamovića, osvojil tako močan turnir?

“Opatija mi bo kljub smoli ostala v lepem spominu. Na turnirju sem videl, kje dejansko sem in opažam, da sem dobro pripravljen. Ničesar nisem izgubil, ves čas sem bil boljši od svojih nasprotnikov, le malo sreče je zmanjkalo. Upam, da je bo več na naslednjih dvobojih, saj imam do poletja že poln razpored”, je za Cajtng.com povedal Alen Štritof, ki je po borbi obiskal ljubljanski Klinični center, kjer so mu s sedmimi šivi oskrbeli počeno arkado.

Sicer pa Alenov klub tajskega boksa, Klub borilnih veščin Fearless Fighters, ki je bil ustanovljen 11. novembra 2013, vabi k vpisu vse moške in ženske, ki si želijo spoznati borilne veščine, se rekreirati in sprostiti. V klubu izvajajo predvsem tehnike tajskega boksa in kickboksa, v treninge pa vključujejo tudi tehnike ostalih borilnih športov in elemente samoobrambe. Za prvi trening potrebujete samo hlače in majico, ostalo dobite pri njih. Predznanje ni potrebno, saj z vsakim novim članom začnejo z osnovami, čisto od začetka. V klubu ni izživljanja nad manj izkušenimi člani, med seboj si pomagajo in delijo znanje, saj je njihov primarni cilj postati boljši tako kot posameznik, kot tudi kot ekipa. Treningi potekajo pod nadzorom izkušenega tekmovalca in večkratnega državnega prvaka Alena Štritofa (sicer pa študenta Fakultete za šport) v Gorenjih Kamenjah 11 v Dobrniču (kontakt: 040-240-190).

Zakaj Fearless Fighters? “Ime kluba Klub borilnih veščin Fearless Fighters sem izbral v spomin in v čast trebanjskemu Klubu borilnih veščin No Fear, v katerem sem treniral in tekmoval tudi sam, tedaj pod okriljem vrhunskega trenerja Jožeta Trlepa. V tem klubu smo fantje dosegali vrhunske rezultate, doživeli smo nepozabne trenutke in menim, da je bil to eden boljših klubov v Sloveniji, na katerega se bomo lahko spomnili ob delovanju novega kluba, saj želim, da se kluba No Fear nikoli ne pozabi”, še pove Alen Štritof.

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4