Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 02.07.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 749-krat

Alen Štritof z zmago na turnirju četverice do svoje največje zmage do sedaj v tem športu

V torek, 24. 6. 2014, je v Čateških Toplicah potekalo državno prvenstvo Kickboxing zveze Slovenije v ring disciplinah, zvečer pa se je odvil borilni spektakel K1 INTERNATIONAL FIGHT NIGHT 2, na katerem so potekale profesionalne borbe. Prireditev je organiziral Rožle Jazbinšek, glavni trener v klubu Thai boxing klub Brežice, za katerega nastopata tudi Alen Štritof in Gregor Kek. Dogodek je bil sprva planiran na prostem, a vreme temu ni bilo naklonjeno, zato je bilo dogajanje preseljeno v dvorano, kar pa ni zmotilo tekmovalcev, ki so priredili odlične borbe, pred polno dvorano navijačev, ki domov niso odšli razočarani …

Alen Štritof 1

Alen Štritof (desno) je najprej uspešno zadržal silovite in zelo nevarne napade bosanskega borca, nato pa borbo v svojo korist pripeljal celo s tehničnim knock-outom. (Foto: Milan Krušič)

Od naših borcev, Trebanjcev, se je prvi boril Gregor Kek (sicer član TBK Brežice) v kategoriji do 67 kilogramov v disciplini K-1r. Gregorjeva borba je bila dokaj izenačena, proti bolj izkušenemu nasprotniku je začel dobro, v drugi rundi celo ogrozil nasprotnika z nekaj dobrimi udarci, a je kljub temu izgubil z deljeno sodniško odločitvijo 2:1, ker je popustil v zadnji rundi. Gregor ni imel ravno idealnih priprav (poškodba mišice vratu), a je borbo kljub temu dobro izpeljal, sodniška odločitev je bila tesna, Gregor pa je sigurno pridobil veliko izkušenj za nadaljnje borbe, ki sledijo septembra.

Štritof Crnović Petek Karczewski

V večernem delu programa je nato nastopil naš Alen Štritof (tudi on član TBK Brežice), ki se je boril v turnirju četverice do 71 kilogramov, kar je pomenilo, da če zmaga prvo borbo, ima v istem večeru še finalno borbo. Štritof se je v prvi borbi pomeril z Mirkom Crnovićem (Bosna). Na začetku borbe je Bosanec zelo silovito napadel, a je naš borec kmalu uspel vzpostaviti nadzor v ringu in v drugi rundi po dveh močnih udarcih z nogo v glavo, po katerih je sledilo še par kolen v telo, uspel končati borbo sebi v prid s tehničnim knock-outom.

Alen Štritof 2

Visoko dvignjena roka zmagovalcu, Alenu Štritofu. Čestitke! (Foto: Milan Krušič)

Iz drugega polfinala se je v borbi med Mariom Petkom in Alanom Karzczewskim naprej uspel prebiti Avstrijec, ki je zelo izkušen borec s približno 65 borbami in mnogimi osvojenimi mednarodnimi titulami. Finalna borba med našim in avstrijskim borcem se je že od začetka začela z visokim tempom, katerega je narekoval Štritof, dobri udarci pa so »leteli« z obeh strani. Alen je bil vse tri runde aktivnejši, zadal več čistih udarcev in na koncu s sodniško odločitvijo zmagal! Alen je tako osvojil enega od treh turnirjev četverice, ki so potekali na tem eventu, hkrati pa je bila to njegova največja zmaga do sedaj.

Alen je ta dan postal še državni prvak do 71 kilogramov v disciplini K-1r in low kick, Gregor pa v disciplini low kick do 67 kilogramov.

Sledi krajši odmor od borb, malo počitka pa bo prišlo obema zelo prav tudi za saniranje manjših poškodb. Borca se nameravata vrniti v ring že septembra, do takrat pa bo seveda potrebno opraviti veliko treningov. Najprej počasi, potem pa čedalje bolj na polno, da bodo rezultati spet tu. Vse čestitke in srečno, borca!

(BZ)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4