Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 13.03.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,139-krat

6. aprila tečemo za obnovo športnega igrišča v Trebnjem

23. avgusta 2013 je generalna skupščina Združenih narodov z deklaracijo 192EX/38 razglasila 6. april za mednarodni dan športa za razvoj in mir. Tako bomo 6. aprila letos Zemljani prvič obeleževali dan športa in fizičnih aktivnosti, kot prispevek k izobraževanju, človeškemu razvoju, zdravemu načinu življenja in miru po svetu. Obeležitvi dogodka se pridružuje tudi Športna zveza Trebnje in Mirna (ŠZ TIM).

Igrišče pri CIK montaža

Takole bi naj izgledalo šolsko igrišče v Trebnjem v kratkem, v izdelavi pa je že tudi idejni načrt.

ŠZ TIM se je odločila, da se vključi v obeleževanje 1. mednarodnega dneva športa na način, da bodo na šolskem igrišču pri CIK-u v Trebnjem organizirali dobrodelni tek za obnovo tega športnega igrišča v Trebnjem. Dobrodelnega teka se bodo udeležili vsi športni klubi, člani ŠZ TIM ter ostali športni privrženci ali prijatelji. Kot so nam sporočili iz ŠZ TIM, glede na odziv na vabila, pričakujejo odlično udeležbo, tudi preko 1.000 tekačev. Njihovo objavo je na Facebooku videlo, delilo ali “lajkalo” več kot 1.700 oseb, kar je zagotovo dober znak za odlično udeležbo na tem dobrodelnem teku. Ker v ŠZ TIM želijo, da bi bila udeležba čim množičnejša, pozivajo vse ljudi, da skupaj na zdrav, hkrati pa humanitaren način obeležimo svetovni dan športa. V nedeljo, 6. aprila 2014 ob 9. uri ste torej toplo vabljeni na šolsko igrišče!

Spomnimo, svetniki občine Trebnje so na zadnji seji izglasovali rebalans proračuna. Na predlog DROT je bil potrjen amandma, ki namenja investicijski transfer nepridobitnim organizacijam in ustanovam v višini 50.000€  za obnovo šolskega igrišča. Nogometni klub Trebnje, ki že nekaj let uspešno deluje brez nogometnega igrišča, je pripravil predlog za ureditev športnega igrišča, ki bi v prvi fazi obsegalo ureditev popolnoma novega nogometnega igrišča z umetno travo znotraj tekaške steze, ki bi bilo dovolj veliko, da bi se pridobila licenca za igranje uradnih nogometnih tekem vseh selekcij kluba do 11. leta starosti ter za treniranje vseh ostalih selekcij. Hkrati bi se na obstoječem odbojkarskem igrišču, ki je že desetletja brez funkcije, uredilo še multifunkcionalno igrišče. Igrišče bi bilo namenjeno rekreativnim košarkarjem, odbojkašem, badmintonistom, glede na to, da pa bi bilo prevlečeno z umetno maso, pa bi bilo (še bolj) primerno (kakor danes) tudi za vadbo mažoret, šolarjev in otrok iz vrtca.

cik igrišče kolaž

Z umetno maso in tartanom prevlečeno večnamensko igrišče in tekaška steza bosta zagotovo bolj prijazni za uporabnike igrišča.

V drugi fazi (z novim denarjem ali z akcijami, kot bo ta vseh pohval vredna akcija ŠZ TIM ob dnevu športa) pa so v NK Trebnje podali predlog, da se v športnem centru zgradi tudi igrišče za beach volley in okrepčevalnico (oboje na travniku na severnem delu športnega centra), seveda pa je v načrtu tudi obnova tekaške steze s tartanom in še nekaj ostalih stvari.

Glede na to, da so svetniki potrdili denar za investicijo v to športno igrišče in da so v NK Trebnje, skupaj s starši otrok, že zavihali rokave za pomoč pri projektu, se čaka le še končni “podpis” župana, da se prične z deli. Kot so nam povedali gradbeni strokovnjaki in strokovnjaki za polaganje športnih površin, je potreben čas za ureditev igrišča do te 1. faze, maksimalno 60 dni, zato lahko upravičeno pričakujemo, da bi se na novem igrišču prve tekme odigrale že za letošnjo prireditev Iz trebanjskega koša.

(JK)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4