Piškotki | Kontakt | Oglaševanje

Iskalnik po strani:

Objavljeno dne: 29.04.2014 | Prispevek objavil: Cajtng
Značke: , , , , , , , ,
V kategoriji: Cajtng | Lokalno
Prispevek ogledan: 1,189-krat

59. skupščina Gasilske zveze Trebnje, Breganta na mestu poveljnika zamenjal Uhan

V petek, 25. 4. 2014, so se v mokronoškem gasilskem domu zbrali delegati 28-tih PGD in eno PIGD ter gosti in prijatelji na 59. skupščini Gasilske zveze Trebnje. S pozitivno energijo so delegate in goste skupščine takoj na začetku “oborožile” članice lutkovne skupine Mokre tačke po besedilu Staneta Pečka, ki ga je ubral na gasilsko aktualno temo. Nato so pregledali in potrdili bogato realiziran program dela, ki so ga v preteklem letu uspešno opravili skupaj z organi zveze in komisijami ter člani in članicami, mladino in veterani, skoraj 3.000 članske družine te humane in plemenite organizacije v Temeniški in Mirnski dolini.

IMG_5709-1

Na 59. skuščini se je zbralo zelo veliko gasilcev.

Med drugim so v preteklem letu na nivoju zveze izvedli gasilsko tekmovanje vseh kategorij, tekmovanje v gasilski orientaciji in bili tudi organizatorji obeh tekmovanj tudi na nivoju dolenjske regije. Ekipa PGD Ševnica je z 2. mestom na državnem tekmovanju v orientaciji v Sv. Juriju ob Ščavnici septembra lani s tem uspehom odlično zastopala trebanjsko zvezo, kar je prvi tako izjemen tekmovalni uspeh gasilcev te zveze.

Tudi pri gasilstvu, čeprav je prisotno ogromno prostovoljnega dela, so pomembne dotacije lokalnih skupnosti, katerih župani v tej dolini se zavedajo pomembnosti uspešno gasilsko izobraženih in opremljenih operativnih gasilcev. Poleg tega občine namenjajo sredstva tudi za obnovo gasilskih domov, orodišč in tudi za novogradnjo, saj so se po uspešni novogradnji v PGD Dobrnič za novi dom odločili tudi v PGD Lukovek, kjer so že postavili temeljni kamen. Primerna oprema in orodje ter vozila predstavljajo največji strošek in veliki finančni zalogaj, ki jih mora društvo poleg dotacije občine zbrati tudi z raznimi nabiralnimi akcijami pri občanih in krajanih, podjetjih oz. pri dobrotnikih, ki še uspejo prisluhniti potrebam te organizacije.

Petkova skupščina je bila tudi volilna, saj je bil dosedanji poveljnik Janez Bregant po lanskem kongresu GZS potrjen za poveljnika dolenjske regije. Ker funkciji nista združljivi, je bilo potrebno izvoliti novega poveljnika in njegovega namestnika. Tako bosta v tem mandatu oz. do novih volitev 2018 na trebanjski zvezi nadaljevala operativno delo novi poveljnik in dosedanji namestnik poveljnika Janez Uhan, njegov namestnik pa bo Lovro Hren, oba iz PGD Trebnje.

Sprejeli in potrdili so tudi finančno ovrednoten program, ki ni nič manj ambiciozno zasnovan kot v preteklem letu.

Na skupščini so najboljšim trem društvom, ki so zbrali največ točk pri ocenjevanju celoletnega dela društev, podelili priznanja. To so bili gasilska društva PGD Mokronog, PGD Trebnje in PGD Trebelno. Zahvalili so se tudi ekipi PGD Ševnica, ki je na lanskem državnem tekmovanju v orientaciji dosegla 2. mesto. Zahvalo za večletno dosledno in požrtvovalno opravljanje funkcije poveljnika GZ Trebnje so izročili dosedanjemu poveljniku GZT Janezu Bregantu.

(MF)

  • krepko-207-ii
  • Natisni net CTV
  • AVTO SLAK CAJTNG TV
  • Pasji salon Ajša CTV
  • Natisni net za CTV 2
  • BHS 1
  • Pavc Cajtng TV 420×360
  • BHS 2

Vremenska napoved

Oglasi

Anketno vprašanje

Glasovanje v anketi je zaključeno!
Čas trajanja:
od 01/06/2016 07:45:25
do 19/06/2016 23:59:59

Rezultati ankete:
Ali se boste udeležili prireditve Iz trebanjskega koša, ki bo od 17. do 19. junija 2016?

Skupaj glasov 4